3. juuli 1997 kell 22:00

Nordika tõuseb suurimaks kindlustusseltsiks Eestis

Nordika juhatuse liige Jaanus Reisner ütles, et aktsiakapital laieneb fondiemissiooni teel ja omanikeringis seega muutusi ei tule. Nordika aktsiatest kuulub 84,72% perekond Sedinile, 7,5% seltsi peadirektorile Tiit Argele, 7,5% Reisnerile ja 0,28% RE-le Eesti Kütus.

Tiit Arge sõnul ei kavatse Nordika erinevalt teistest kahjukindlustusturu liidritest lähemal ajal börsile minna. «Lisakapitali me ei vaja, firma töötab ja areneb,» põhjendas Arge. «Pealegi pole üheselt selge, kas kindlustusseltsi aktsiad üldse peavad börsil olema. Kavatseme oodata ja vaadata, kuidas Eesti Kindlustusel, ASA-l ja Leksil börsil läheb.»

Äsja avalikustatud aastaauditi järgi oli Nordika mullune puhaskasum 24,5 mln krooni, millest umbes neljandiku andis kindlustustegevus. Nordika kogutuludest andis ligi 60% varade müük.

Jaanus Reisner selgitas, et mullu müüs Nordika 51,6 mln krooni eest ära oma 67,5% osaluse ASist Marlekor, mille Nordika eellane Eesti Aeromet oli ostnud 36,5 mln krooni eest. «Pidasime õigeks mittelikviidsest investeeringust vabaneda,» ütles Reisner. «Ei saa hoida pikka aega kindlustusseltsi bilansis nii suure summa eest aktsiaid, mida ei noteerita börsil.»

Tiit Arge rõhutas, et Nordika kindlustustegevus oli 1996. a esimest korda kasumis, mille peapõhjus on Arge sõnul efektiivne töökorraldus. «Kui 1995 kogusime töötaja kohta keskmiselt 354 000 krooni preemiaid, siis mullu juba 607 000 krooni,» lausus Arge.

Arge sõnul on Nordika otsustanud oma tänavust kasumiprognoosi mitte avalikustada. «Usun, et see aasta ei kujune eelmisest halvemaks,» märkis Arge.

Arge ütles, et ehkki juriidiliselt vormistab Nordika Kindlustus end valdusfirmaks tuleval aastal, tegutseb ta sellena juba praegu. Nordika gruppi kuuluvad Nordika Elukindlustuse AS, Kindlustusekspertiisi AS, Nordika Kinnisvara AS, Nordika Infosüsteemide AS ja Nordika Personali AS.

Hetkel kuum