• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ASi Imavere Saeveski investeerimisplaanid laienevad

  Kohava kinnitas, et kuna ligi kolmveerand saeveskist kuulub Eesti ettevõtetele, siis tuleb ka kolmveerand investeeritavast rahast Eestist. «Kasutame oma vahendeid ja ka pangalaenu, mida võtame enda tagatistega. Mingeid lisagarantiisid kuskilt ei tule,» ütles Kohava.
  Laenu osa investeeringu mahus ei soovinud Kohava veel täpsustada. Ta lisas, et panka pole veel välja valitud, kuid läbirääkimised käivad nii Eesti kui välispankadega. «Laenu saamine on kindel, ent me otsime paremaid ja soodsamaid laene,» ütles ta.
  Kohava kinnitas, et ettevõtte omanikud kavatsevad investeerida kogu kasumi. Dividende pole Kohava sõnul seni välja võetud ega kavatseta seda ka lähiajal teha.
  ASi Imavere Saeveski omanikfirma ASi Sylvester tegevdirektor Urmas Nimmerfeldt ütles, et 250 mln krooni on esialgne summa. Investeeringu struktuuri Nimmerfeldt ei kommenteerinud.
  Uue tehase projekteerimine on juba alanud, märkis Kohava. Projekteerija on Tartu firma AS Tari. «Investeerime sae- ja sorteerimisliinidesse, kuivatitesse ja katlamajasse,» ütles Kohava. Ta lisas, et pärast uue tehase väljaehitamist ei müü nad enam märga saematerjali.
  Projekti teostamisel suureneb ASi Imavere Saetööstus tootmisvõimsus 80 000 tihumeetrilt saematerjali töötlemiselt aastas 200 000 tihumeetrile.
  Kohava möönis, et investeering ei suurenda firma käivet veel sel aastal, vaid järgmise aasta kevadel.
  Investeering on seotud tingimusega, et riik omalt poolt tagaks Imaveresse vajaliku elektrivarustuse, mis tähendaks 15 mln kroonist investeeringut. Kolmandiku sellest on nõus maksma saeveski.
  «Riik vaevalt et elektrivarustust tagab, aga võib-olla leiab mingi lahenduse Eesti Energia, tundes huvi tulevase suurkliendi vastu,» kommenteeris Järvamaa ettevõtjate ettepanekut majandusminister Jaak Leimann.
  Küsimusele, kas majandusminister toetab Eesti Energia poolse investeeringu tegemist, vastas Leimann: «Ma ei oska praegu midagi öelda, teen maakonda juulis visiidi, pärast seda olen targem.» Majandusminister lisas, et loomulikult toetab ta igasuguseid suurinvesteeringuid ning teab, et Imaverel läheb hästi. «Aga riigil ei ole praegu kahjuks selliste asjade jaoks raha. Peab vaatama, mis seal teha annab, ilmselt tuleb ikka mingi laenurahaga tegemist teha,» rääkis Leimann.
  Imavere Saeveskile kuulub territoorium suurusega 22 hektarit. Kui riik nõustub paigutama liinide ja alajaamade väljaehitamisse kümme miljonit krooni, siis laiendatakse tootmist Imaveres, ütles Kohava. Praegused liinid ja alajaamad ei kannata soovitavat koormust välja. Kohava sõnul on kaalutud võimaliku tehase asukohana ka Pärnut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Doris Põld: kas riik sunnib tööandja mulle voodisse?
Seadusemuudatus, millega tööandjal tekiks kohustus kujundada töötajate kaugtöö töökohad, tooks täiesti kasutu administratiivse jändamise ning segaks kümnete või sadade tuhandete inimeste elu, kirjutab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevjuht Doris Põld.
Seadusemuudatus, millega tööandjal tekiks kohustus kujundada töötajate kaugtöö töökohad, tooks täiesti kasutu administratiivse jändamise ning segaks kümnete või sadade tuhandete inimeste elu, kirjutab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevjuht Doris Põld.
Uudis saudide huvist pani tuntud mootoriõlifirma aktsia rallima
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tootjad: tänane euroaluste süsteem vajab kiiresti uut lahendust
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.