• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Firmajuhid esitavad ebakorrektseid dokumente

  Mesipuu sõnul loetleb äriseadustik üksikasjaliselt, millest peab koosnema aktsiakapitali suurendamise otsus. Samas teevad tema sõnul ka tuntud advokaadibürood jämedaid vigu nii ettevõtete kui pankade nimel esitatud dokumentides.
  «Kõik äriühingute avaldused, mis esitatakse kannete kohta, peavad olema notariaalselt tõestatud,» märkis Mesipuu. Avalduses tuleb alati näidata taotletava aktsiakapitali suurus ja varasem suurus.
  Kui aktsiakapitali suurendatakse rohkem kui neli korda, tuleb muuta põhikirja ja see peab toimuma enne aktsiakapitali suurendamist. «On juhuseid, kus aktsiakapitali on suurendatud 10. kuupäeval, aga põhikiri muudeti viieteistkümnendal,» nentis Mesipuu.
  Kui aktsiakapitali suurendamisega seoses tuleb muuta põhikirja, tuleb esitada muudetud põhikirja terviktekst, mitte ainult see lehekülg, kus on parandatud tekst.
  Levinud veana pole avaldusele lisatud kviitungit kandeavaldamiskulude tasumise kohta ajalehes, mis maksab 100 krooni. «Kviitungiga on veel üks probleem. Modemside kaudu saadetud maksekorraldusi aktsepteerime vaid siis, kui sellel on raha vastuvõtja allkiri ja pitsat või kui on löödud panga tempel ja märgitud telleri nimi,» lausus Mesipuu.
  Mõnikord eksitakse selle vastu, et ei esitata avaldust aktsiakapitali suurendamise kohta kuue kuu jooksul pärast juhatuse otsust, nagu näeb ette äriseadustik.
  Sageli esineb, et sissemaksete kohta pole esitatud pangateatist, vaid ainult maksekorralduse koopia. Pangateatises peab olema öeldud, et raha on äriühingu poolt makstud aktsiakapitaliks.
  Esineb juhtumeid, kus on jäetud tasumata riigilõiv või on seda makstud ettenähtust vähem. Aktsiaseltsi puhul on see tuhat krooni, kuid mitte vähem kui 0,2% suurendatavast aktsiakapitali osast.
  Kui kaks äriühingut ühinevad, siis peab avalduse tegevuse lõpetamise ja registrist kustutamise kohta äriregistrile esitama see firma, kes ühinemise käigus kaob, ja see firma, kellega ta ühineb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.