20. juuli 1997 kell 22:00

Börsihärjad ei saa hoogu kinni

Ka reedel jätkus Tallinna väärtpaberibörsil kiire tõus. Erinevalt neljapäevasest kogu börsi hõlmanud tõusust koondus põhitähelepanu kolmele suurele -- Hansapangale, Hoiupangale ja Ühispangale. Viimane oli ka päeva aktiivseim ligi 30 miljoni krooniga. Ühispangaga kauplemist ilmestasid mitmed suurtehingud, mis viitavad võimalikule suurenenud huvile välisinvestorite seas. Enim, üle 5% tõusis Hoiupank. Peale pankade tõusis üle pika aja tugevalt (4,36%) ka Saku õlletehas. Senise languse põhjustasid investorite kahtlused Saku püsimajäämise suhtes, kuid muude näitajate järgi on Sakul mõningast tõusuruumi.

Suuri kaotajaid ei olnud, vaid Estiko ja Tallinna kaubamaja langesid pärast neljapäevast kiiret tõusu. Lisanimekirja «tähed» Norma ja Rakvere lihakombinaat tegid taas head käivet, hinnatõus piirdus pealt kahe protsendiga.

Pärast viimaseid üllatusi vaevalt keegi börsi edasise suuna eest pead pandib, ent ilmselt on esmaspäeval siiski oodata mõningast langust.

Hetkel kuum