20. juuli 1997 kell 22:00

Tallinna linn müüs Tondi kasarmute maad

Tallinna linnavaraameti vara müügi osakonna juhataja Udo Klopetsi sõnul müüs linn Tammsaare tee 51 ja Järve tänav 34a asuvat ärimaad.

Tammsaare tee 51 ärimaa ostuks esitati neli pakkumust. Kõik ületasid alghinna ja pakkujad olid juriidilised isikud. Parima pakkumuse tegi AS B.M.H..

Järve tänav 34a ärimaa ostuks laekus üks pakkumus ja pakkujaks oli AS Tagabergi Kinnisvara. Järve tänaval asuva ärimaa ostmisel oli üheks tingimuseks, et sinna peab alles jääma vana staabihoone, lisas Klopets.

ASi Tagaberg Kinnisvara juhataja Raul Tagaväli sõnul on nad ostuga rahul. Kuigi hetkel pole veel konkreetsest äriideed, saab Järve tänava ärimaalt tema sõnul kasu lõigata kinnisvaraarenduse poole pealt. Järve tänav asub kiirelt arenevas ja suure potentsiaaliga kandis, ütles Tagaväli.

Vana staabihoone ei olnud Tagaväli sõnul maa ostmisel takistuseks. Hoone on arhitektuuriliselt väga huvitav ja hoone kandev pool on korrektne. Kui keegi laoks lauale paar miljonit dollarit, võiks maja elamuna isegi kõne alla tulla, lisas Tagaväli.

Klopetsi sõnul kinnitab linnavaraameti juhataja kümne päeva jooksul enampakkumise tulemused ja pärast kinnitamist on ostjatel aega kaks kuud ostu-müügilepingut sõlmida.

Kui enampakkumise võitja ei ole kahe kuu jooksul müügilepingut sõlmima tulnud, siis on linnavaraametil õigus tulemused tühistada ning korraldada uus enampakkumine, lisas Udo Klopets.

Hetkel kuum