• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar rühib kindlalt ülespoole

  Dollar alustas käesolevat nädalat, liikudes esmaspäeval ettevaatlikult veidi üle 1,79 DEMi e 14,32 krooni taseme. Elevust ei toonud ka sõltumatu firma poolt koostatud Prantsusmaa eelarveauditi avaldamine, mille kohaselt riigi eelarvedefitsiit on umbes 3,5--3,7% rahvuslikust koguproduktist. Pransuse rahandusminister Dominique Strauss-Kahn lubas tõsta korporatiivseid makse, mis alandaks eelarvedefitsiidi 3,1--3,3 protsendini. Aga siiski ei vasta see Maastrichtis kokkuleppega lubatatud alla kolmeprotsendilisele defitsiidile.
  Eile algas dollaril seevastu uus tõus, mis oli tingitud jätkuvast murest laiapõhjalise Euroopa rahaliidu pärast. On tähelepanuväärne, et dollar tõusis hõreda turu tingimustes, kus oodati USA föderaalreservide juhi Alan Greenspani esinemist esimese poolaasta majandustulemuste ja USA rahapoliitika kohta kongressis ja senatis. Valdava meeleolu järgi erilisi avaldusi Greenspanilt ei oodata, kuid kerge närvilisus oli siiski olemas, sest Fedi liider on varemgi turgudele üllatusi valmistanud. Viimane kord toimus see detsembris, kui Greenspani avaldus ülekuumenenud väärtpaberiturgude kohta viis aktsiate hinnad kiiresti alla. Dollari tõusule aitas kaasa ka mitme Kagu-Aasia valuuta (Hongkongi dollar, Indoneesia ruupia, Tai baht) kriis. Nii püstitaski USD eile järjestikku uusi kursirekordeid ja Euroopa turgude sulgemise järel tõusis 1,8197 DEMi e 14,55576 kroonini.
  SEK hüppas eile dollari tuules ja õhtul oli Rootsi krooni kurss 1,86 EEKi. Nõrga Saksa marga taustal muutub kroon üha soositumaks Euroopa valuutaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.