• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar rühib kindlalt ülespoole

  Dollar alustas käesolevat nädalat, liikudes esmaspäeval ettevaatlikult veidi üle 1,79 DEMi e 14,32 krooni taseme. Elevust ei toonud ka sõltumatu firma poolt koostatud Prantsusmaa eelarveauditi avaldamine, mille kohaselt riigi eelarvedefitsiit on umbes 3,5--3,7% rahvuslikust koguproduktist. Pransuse rahandusminister Dominique Strauss-Kahn lubas tõsta korporatiivseid makse, mis alandaks eelarvedefitsiidi 3,1--3,3 protsendini. Aga siiski ei vasta see Maastrichtis kokkuleppega lubatatud alla kolmeprotsendilisele defitsiidile.
  Eile algas dollaril seevastu uus tõus, mis oli tingitud jätkuvast murest laiapõhjalise Euroopa rahaliidu pärast. On tähelepanuväärne, et dollar tõusis hõreda turu tingimustes, kus oodati USA föderaalreservide juhi Alan Greenspani esinemist esimese poolaasta majandustulemuste ja USA rahapoliitika kohta kongressis ja senatis. Valdava meeleolu järgi erilisi avaldusi Greenspanilt ei oodata, kuid kerge närvilisus oli siiski olemas, sest Fedi liider on varemgi turgudele üllatusi valmistanud. Viimane kord toimus see detsembris, kui Greenspani avaldus ülekuumenenud väärtpaberiturgude kohta viis aktsiate hinnad kiiresti alla. Dollari tõusule aitas kaasa ka mitme Kagu-Aasia valuuta (Hongkongi dollar, Indoneesia ruupia, Tai baht) kriis. Nii püstitaski USD eile järjestikku uusi kursirekordeid ja Euroopa turgude sulgemise järel tõusis 1,8197 DEMi e 14,55576 kroonini.
  SEK hüppas eile dollari tuules ja õhtul oli Rootsi krooni kurss 1,86 EEKi. Nõrga Saksa marga taustal muutub kroon üha soositumaks Euroopa valuutaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.