• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ja rong läheb

  Suurt tulu tõotav kaupadevool kipub Eesti väärt geograafilisest asendist hoolimata ikka põhja või lõuna poolt Maarjamaast mööda purjetama.
  Vabariigi valitsuse külje all on küll transiidikomisjon, ent tulemuste järgi hinnates on soomlased ja lätlased end transiitmaana atraktiivsemana näidanud. Viimane transiiti päästma leitud abinõu on Muuga vabamajandustsoon, ent sellegagi on Läti poolteist sammu ees. Ventspils töötab täie rauaga, rahvusvahelist lärmi lüüakse Riia vabatsooni kiire loomise ümber. Ähvardava kõuepilvena mõjub Venemaa plaan ehitada Eesti naftatransiiti nulliv sadam Primorskisse.
  Hoolimata sellest, kas Venemaa suudab Läänemere suurima naftasadama püsti panna või mitte, pole see suurim probleem. Kaubagruppe annab ka ümber mängida. Eesti sadamad on võimelised läbi laskma tunduvalt rohkem kaupu kui praegu. Pudelikaelad on teisel pool -- raudtee ja idapiiri jaamad. Kui siin midagi liikuma ei hakka, võib rong ühel hetkel tõesti läinud olla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti aktsiaturg jätkas nädalat miinuses
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
Klotsifirma lööb keset pandeemiat rekordeid
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Pärnu valimisvõitluses kõmisevad raskerelvad
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.