• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus tahab Neste ja IVO liita

  Ehkki Soome pole veel küsinud ELi ametlikku seisukohta IVO ja Neste ühinemise kohta, on Euroopa komisjon asunud omal käel uurima, kuidas suhtuvad firmade ühinemisse nende olulisemad kliendid ja tähtsamad konkurendid.
  Soome tööstusringkonnad pole seni ühinemistehingu suhtes oma seisukohta avalikult teatavaks teinud, kuid üldine seisukoht on pooldav, juhul kui tingimused saavad täidetud. Üks neist on näiteks see, et tööstuse arvates tuleks maagaasitorustik avada vabale konkurentsile. See tähendab, et soovijad saaksid edaspidi gaasi osta mitte ainult IVO-Nestelt, vaid kasvõi otse Gazpromilt.
  Soome Kauppalehti sõnul on niisugused ühinemised Euroopas tavalised ja tavaliselt on tegu pikka aega turul olnud firmadega, kes ühinedes pakuvad täielikku teeninduspaketti. Näiteks tänavu liitusid Hispaanias 1989. a erastatud energiafirma Repsol ja riigi suuruselt teine elektrifirma Iberdrola ning nende huvialaks olid kodu- ja välismaine gaasiturg. Mais teatasid aga Itaalia analoogsed firmad ENI ja ENEL ühinemisplaanist, et tugevdada oma positsiooni Itaalia elektriturul ning piirata Repsoli-Iberdrola tegevust Vahemere gaasiäris.
  Energiafirma Imatran Voima esindajad panevad väga imeks, miks tööstuse ja selle keskorganisatsiooni esindajad on valitsuse plaani suhtes täiesti vait olnud.
  IVO juhtkond on seni kinni pidanud valitsuse nõudest mitte võtta ühinemistehingu suhtes ametlikku seisukohta. Ainus infoallikas selle kohta on praegu Soome kaubandus- ja tööstusministeerium.
  Oma pessimismis toetub IVO rahvusvahelise investeerimispanga Salomon Brothers uuringule, kus väidetakse, et IVO ja Neste ühendamine ei anna sünergeetilist efekti ega paremat rentaablust ning võib kaasa tuua 8000 töötajaga Neste ja 7000 töötajaga IVO tuhatkonna töötaja koondamise. Seevastu ministeeriumi esindaja on intervjuus Ilta-Sanomatele tõdenud, et IVO ja Neste on väärtuslikumad koos kui eraldi. KL
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Hans H. Luige trükikoda saab uue juhi
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Eestlased ostsid mullu 86 miljoni euro eest lotopiletid Eesti Loto ASi keskmine palk on 3618 eurot
Eestlased on lootusrikkad inimesed – Eesti Loto AS värskest majandusaruandest selgub, et eelmisel aastal osteti lotopileteid 10 miljoni euro võrra rohkem kui aasta varem. Võitudena maksti mullu välja pea 34,4 miljonit eurot.
Eestlased on lootusrikkad inimesed – Eesti Loto AS värskest majandusaruandest selgub, et eelmisel aastal osteti lotopileteid 10 miljoni euro võrra rohkem kui aasta varem. Võitudena maksti mullu välja pea 34,4 miljonit eurot.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.