• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naaberbörsid on ettevaatlik-optimistlikud

  Riia börsil tõusid reedel kõik ametlikku nimekirja kuuluvad aktsiad. Dow Jonesi Riia börsi indeks tõusis 0,91% võrra 391,68 punktini. Kuna börsi käive tõusis samuti -- 95 000 latini --, on maaklerid ettevaatlik-optimistlikul arvamusel, et langusperiood on seekord peatunud. Suurima käibega (50 200 latti) oli Unibanka. Kuna see on viimasel ajal püsivalt tõusnud, on ta teistest põhinimekirja aktsiatest suhteliselt kallim.
  Venemaa kauplemissüsteemis jätkus ettevaatlik aktsiahindade tõus ka reedel. RTS-indeks tõusis 1,42 protsenti 563,14 punktini. Maaklerite sõnul on välisinvestorid praeguse hinnatasemega juba harjunud ning alustati uute positsioonide võtmisega. Samas võeti välja ka kasumit, eriti telekommunikatsioonisektoris.
  Vilniuse börsi tõus jätkus nädala lõpuni. LITIN-A indeks tõusis 0,85% 1994,65 punktini. Riigi suuruselt teine pank, Hermis, küll langes veidi, kuid suurtehingu käigus vahetas omanikku 20 mln liti väärtuses aktsiaid, mis maaklerite sõnul teeb 4,7% aktsiate koguarvust. Väidetavalt Leedu kõige stabiilsem ettevõte, Roskise juustuvabrik, tõusis 50,22 litini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.