17. august 1997 kell 22:00

Naaberbörsid on ettevaatlik-optimistlikud

Riia börsil tõusid reedel kõik ametlikku nimekirja kuuluvad aktsiad. Dow Jonesi Riia börsi indeks tõusis 0,91% võrra 391,68 punktini. Kuna börsi käive tõusis samuti -- 95 000 latini --, on maaklerid ettevaatlik-optimistlikul arvamusel, et langusperiood on seekord peatunud. Suurima käibega (50 200 latti) oli Unibanka. Kuna see on viimasel ajal püsivalt tõusnud, on ta teistest põhinimekirja aktsiatest suhteliselt kallim.

Venemaa kauplemissüsteemis jätkus ettevaatlik aktsiahindade tõus ka reedel. RTS-indeks tõusis 1,42 protsenti 563,14 punktini. Maaklerite sõnul on välisinvestorid praeguse hinnatasemega juba harjunud ning alustati uute positsioonide võtmisega. Samas võeti välja ka kasumit, eriti telekommunikatsioonisektoris.

Vilniuse börsi tõus jätkus nädala lõpuni. LITIN-A indeks tõusis 0,85% 1994,65 punktini. Riigi suuruselt teine pank, Hermis, küll langes veidi, kuid suurtehingu käigus vahetas omanikku 20 mln liti väärtuses aktsiaid, mis maaklerite sõnul teeb 4,7% aktsiate koguarvust. Väidetavalt Leedu kõige stabiilsem ettevõte, Roskise juustuvabrik, tõusis 50,22 litini.

Hetkel kuum