20. august 1997 kell 22:00

Läti ja Leedu börsidel on rahulik

Riia börsil oli eile maaklerite sõnul sündmustevaene päev, kus Unibanka jätkas viimastele päevadele iseloomulikku mõnesantiimist tõusu (5 santiimi, 3,55 latile), juhtides vaikselt ülespoole ka kogu ülejäänud aktsiate hinnad. Riia börsi indeks kerkis päevaga 0,41%, 398,37 punktile. Börsi kogukäive oli 104 000 latti (2,62 mln kr).

Ka Vilniuse börsil oli eile suhteliselt rahulik päev. Aktsiate hinnad langesid veidi, viies Litisn-A indeksi 1,04% allapoole, 1983,95 punktile. Turu päevakäive oli ainult 417 000 litti (1,54 mln kr). Maaklerite sõnul võib märgata investorite huvi liikumist eliitaktsiatelt (ametlik nimekiri) A-nimekirja aktsiatele. Uut tõusu ametliku nimekirja osas oodatakse alles septembri teisel poolel.

Kuigi ka Venemaa kauplemissüsteemis jätkasid aktsiate hinnad langust, võis päeva lõpul märgata investorite huvi kasvu mõningate aktsiate osas. RTS-indeks tegi päevaga siiski veel päris korraliku languse, sulgudes õhtul 1,6% üleeilsega võrreldes madalamal, 527,72 punkti tasemel. Maaklerite sõnul on pikemaajalised investorid praegusel tasemel hea meelega valmis ostma, eriti likviidsemaid aktsiaid.

Hetkel kuum