• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti ja Leedu börsidel on rahulik

  Riia börsil oli eile maaklerite sõnul sündmustevaene päev, kus Unibanka jätkas viimastele päevadele iseloomulikku mõnesantiimist tõusu (5 santiimi, 3,55 latile), juhtides vaikselt ülespoole ka kogu ülejäänud aktsiate hinnad. Riia börsi indeks kerkis päevaga 0,41%, 398,37 punktile. Börsi kogukäive oli 104 000 latti (2,62 mln kr).
  Ka Vilniuse börsil oli eile suhteliselt rahulik päev. Aktsiate hinnad langesid veidi, viies Litisn-A indeksi 1,04% allapoole, 1983,95 punktile. Turu päevakäive oli ainult 417 000 litti (1,54 mln kr). Maaklerite sõnul võib märgata investorite huvi liikumist eliitaktsiatelt (ametlik nimekiri) A-nimekirja aktsiatele. Uut tõusu ametliku nimekirja osas oodatakse alles septembri teisel poolel.
  Kuigi ka Venemaa kauplemissüsteemis jätkasid aktsiate hinnad langust, võis päeva lõpul märgata investorite huvi kasvu mõningate aktsiate osas. RTS-indeks tegi päevaga siiski veel päris korraliku languse, sulgudes õhtul 1,6% üleeilsega võrreldes madalamal, 527,72 punkti tasemel. Maaklerite sõnul on pikemaajalised investorid praegusel tasemel hea meelega valmis ostma, eriti likviidsemaid aktsiaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.