• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu linn müüs hooneid kuue miljoni krooni eest

  Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna poolt eilsele suulisele enampakkumisele pandud neljast hoonest tõusis enim Muuli kaupluse alghind. Kaupluse omandas AS Ristiku 2,9 mln krooniga.
  Ristiku juhatuse esimeespõhiomanik Nikolai Mumm ütles, et nad olid Veeriku linnaosas asuva Muuli kaupluse eest valmis maksma kuni 4 mln krooni. «Oleme sellest kohast väga huvitatud,» rõhutas Mumm. Muuli kaupluse alghind oli eilsel oksjonil 900 000 krooni, oksjonil osales viis firmat. Mummi sõnul lammutavad nad kauplusehoone järgmise aasta kevadel maha ja ehitavad kahekorruselise kaubanduskeskuse.
  Ülejõe linnaosas asuva Jaama kaupluse hoone ostis 640 000 krooni eest ASi Favora tütarettevõte AS Favora Kinnisvara. Hoone alghind oli 600 000 krooni. «Järgmise aasta jooksul peab Favoral olema ülejõel bensiinijaam püsti,» rääkis ASi Favora juhataja ja omanik Aivo Pärn. «Kui me paremat kohta ei leia, siis ehitame tankla Jaama kaupluse kõrvale.»
  Pärna sõnul on ostetud 3500m² krunt bensiinijaamale liiga suur. «Üritame teha kellegagi koostööd,» ütles ta.
  Tartu kesklinnas asuva endise kohvik-söökla Tempo maja alghind oli miljon krooni, maja müüdi 2,3 miljoni krooni eest ASi Pindi Kinnisvara tütarfirmale ASile Fiiri Arendus. Pindi Kinnisvara tegevdirektori Janno Rokki sõnul ehitavad nad sinna büroo- ja kaubanduspinnad.
  Hiljuti likvideeritud Tartu avarii- ja remonditeenistuse Ülejõel asuva hoone ostis alghinna 350 000 krooni eest SAT-tehnikat paigaldav OÜ Elkabet Elektroonika. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.