26. august 1997 kell 22:00

Preatoni müüs maha kõik oma Ühispanga aktsiad

Peale Preatoni müüsid neile kuulunud Ühispanga aktsiad maha ka kõik tema Itaalia äripartnerid. «Tegime seda, kuna meie arvates on aktsia hind praegu piisavalt kõrge,» lausus Preatoni. Ta ütles, et teenis Ühispanga investeeringuga 250 miljonit krooni.

Ühispanga kapitaliturgude osakonna juhataja Margus Kangro ütles, et Preatoni müüs aktsiaid börsil väikeste koguste kaupa. Tema sõnul on Preatoni tüüpiline finantsinvestor, kes pärast head teenistust kasumi välja võtab.

Eestis pole keegi nii suurt kogust aktsiaid jupikaupa müünud, väitis Kangro.

Ernesto Preatoni ütles, et ta müüs aktsiad jupikaupa, sest suures koguses müües poleks ta saanud aktsiate eest nii head hinda. Preatoni väitis, et ta alustas Ühispanga aktsiate müüki siis, kui aktsia hind oli 50 krooni ja lõpetas üleeile 130 kroonise aktsiahinnaga.

Preatonile ja tema äripartneritele kuulus kokku ligi 5 mln Ühispanga aktsiat, mis nad omandasid poolteist aastat tagasi aktsiaemissiooni käigus hinnaga 13 krooni tükk.

Aastaga on Ühispanga aktsia hind tõusnud börsil ligi kümme korda, tootes investoritele megakasumeid.

Hetkel kuum