27. august 1997 kell 22:00

Askeetlik peaminister

Peaminister Mart Siimann teab omast käest väga hästi, milliste probleemidega puutuvad Eestis kokku madalapalgalised inimesed. Vaatamata peaministri suhteliselt kõrgele töötasule on Siimannil ühes kuus paremal juhul võimalik kulutada ainult 2602 krooni. Päevas saab Siimann endale lubada väljaminekuid ainult 87 krooni ulatuses. Tänu oma Eesti Gaasis töötava abikaasa toetusele on peaministril loodetavasti vähemalt tähtpäevadel ja nädalavahetustel võimalik ennast natukene lahedamalt tunda. Peaministri askeetlik eluviis on tingitud Ühispangast võetud veidi üle miljoni krooni suurusest korterilaenust. Kui eeldada, et laenu pikkus on 20 aastat ja kui laenuprotsent oli 12,5, siis peab Siimann BNSi arvutuste kohaselt pangale iga kuu tagastama 11 384 krooni. Peaministri kuupalk ilma maksudeta on 13 986 krooni. Mart Siimann oma säästlikkusega on heaks eeskujuks väidetavalt tarbimisbuumi käes kannatavatele eestlastele.

Hetkel kuum