4. september 1997 kell 22:00

Ühinenud Meiereid hakkab müüma Eesti kalleimat piima

ASi Ühinenud Meiereid juhatuse esimees Aivar Pärgmäe ütles, et uuele tootesarjale esitatavad nõudmised on kõrgemad kui senised Eesti kõrgemad standardid. «Sellest tuleneb ka toodete kuni krooni võrra kõrgem hind kui seni kalleimatel Alma kaubamärgiga toodetel,» lausus ta.

Pärgmäe sõnul kogutakse piim Eliit-sarja toodete jaoks vaid valitud majanditest ja taludest.

Alma kaubamärgi all piimatooteid müüva Tapila ASi Laeva Meierei juhatuse aseesimehe Mati Mölderi sõnul ei näe tema põhjust, miks peaks tarbija sarnase kvaliteediga piimapaki eest maksma kõrgemat hinda. Nad küll lubavad tagada kõrgeima kvaliteedi, kuid paljude väiketootjate käest piima kogudes on tehniliselt raske piima kvaliteeti tagada, ütles Mölder.

Kontserni Ühinenud Meiereid eelmise aasta kogukäive oli 1,05 miljardit krooni, selleks aastaks prognoosib ettevõte 1,6 miljardi kroonist käivet. Kontserni käibest moodustavad võrdse kolmandiku Eesti, SRÜ riikide ja lääne turg. Ühinenud Meiereide kontserni kuuluvad aktsiaseltsid Mulgi Meier, Paide piimakombinaat, Põlva Piim, Topmilk, Tartu Piim ja Rakvere Piim.

Laeva meierei ekspordib oma toodangust rahaliselt ligi poole. Ettevõtte kuukäive on sel aastal umbes 10 miljonit krooni, selleks aastaks prognoosib Laeva meierei 120 miljoni kroonist netokäivet.

Hetkel kuum