• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühinenud Meiereid hakkab müüma Eesti kalleimat piima

  ASi Ühinenud Meiereid juhatuse esimees Aivar Pärgmäe ütles, et uuele tootesarjale esitatavad nõudmised on kõrgemad kui senised Eesti kõrgemad standardid. «Sellest tuleneb ka toodete kuni krooni võrra kõrgem hind kui seni kalleimatel Alma kaubamärgiga toodetel,» lausus ta.
  Pärgmäe sõnul kogutakse piim Eliit-sarja toodete jaoks vaid valitud majanditest ja taludest.
  Alma kaubamärgi all piimatooteid müüva Tapila ASi Laeva Meierei juhatuse aseesimehe Mati Mölderi sõnul ei näe tema põhjust, miks peaks tarbija sarnase kvaliteediga piimapaki eest maksma kõrgemat hinda. Nad küll lubavad tagada kõrgeima kvaliteedi, kuid paljude väiketootjate käest piima kogudes on tehniliselt raske piima kvaliteeti tagada, ütles Mölder.
  Kontserni Ühinenud Meiereid eelmise aasta kogukäive oli 1,05 miljardit krooni, selleks aastaks prognoosib ettevõte 1,6 miljardi kroonist käivet. Kontserni käibest moodustavad võrdse kolmandiku Eesti, SRÜ riikide ja lääne turg. Ühinenud Meiereide kontserni kuuluvad aktsiaseltsid Mulgi Meier, Paide piimakombinaat, Põlva Piim, Topmilk, Tartu Piim ja Rakvere Piim.
  Laeva meierei ekspordib oma toodangust rahaliselt ligi poole. Ettevõtte kuukäive on sel aastal umbes 10 miljonit krooni, selleks aastaks prognoosib Laeva meierei 120 miljoni kroonist netokäivet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.