• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahapesu

  Eesti Panga esitatud süüdistused Innovatsioonipanga vastu tähendavad tegelikult esimest avalikku süüdistust rahapesus, ehkki keegi pole seda sõna kahe panga vahelises vaidluses veel suhu võtnud. Keskpank kasutab väljendeid «ei vasta usaldusnormatiividele», «pole suutnud tõestada oma ärialast reputatsiooni», «omanik pole identifitseeritav», «panga suurosanik ei saa olla läbipaistmatu».
  Rahapesuna käsitletakse krediidiasutuste seaduse järgi kuritegelikul teel omandatud raha paigutamist legaalsesse äritegevusse või investeeringutesse. Tundub, et just selle tõestamisega pole keskpank seni toime tulnud ning et sellest saabki kaalukeel peatselt algavates kohtuprotsessides, kus nähtavasti hoidutakse sõna «rahapesu» kasutamisest.
  Sama seadus annab pangainspektsioonile õiguse nõuda teavet panga aktsionäriks olevatelt isikutelt, mida ta ongi teinud, nõudes Innovatsioonipanga suurosanikult, Mani saarel registreeritud offshore-firmalt Eurocapital Group Ltd viimase viie aasta auditeeritud bilansse. Samas pole kuskil öeldud, kui kaugele ehk milliste detailideni võib selle informatsiooni nõudmisega minna. Ilmselt saab sellestki kohtuprotsessi üks kaalukeeli.
  Kõrvalt vaadates võib tõesti jääda mulje, et Eurocapital Groupil on kuskil anekdootidest tuttav dollaripakke täis tumba, kust vajadusel miljoneid ammutatakse. Tänase seisuga on sel viisil Innovatsioonipanka toodud üle 55 miljoni krooni. Samas võib hästi ette kujutada, mis saab siis, kui panga suurosanik suudab tõestada oma raha legaalsust. Kui Sotsiaalpangalt ostetud Koidu filiaal andis Eurocapital Groupi peadirektorile Alex Geninile alust esitada USAs Texase osariigis kohtule 203 miljoni kroonine kahjunõue Eesti Panga ja tema presidendi Vahur Krafti vastu, siis ühe kommertspanga põhjalaskmise kahjunõue keskpanga vastu ulatub ilmselt vähemalt miljardi kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Nordea Eesti: vastutustundliku tegutsemise alustalaks on hoolivad töötajad ja kaasav juhtimine
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.