15. september 1997 kell 22:00

Uus elamukvartal Laagrisse

Arco Investeeringute ASi juhatuse liikme Veljo Kuuse sõnul ostis Arco Investeeringute AS maa eraisikutelt ja maad on kantud kinnistusraamatusse.

Uue elamurajooni rajamise peapõhjusena nimetas Kuusk Tallinna linna ühtsete elamurajoonide puudumist. Rajatav Laagri elamurajoon asub linna lähedal vaikses kohas ja männimetsa keskel. Ostja saab keskmiselt 150 ruutmeetrit elamispinda. Krundi suurus on keskmiselt 2000 ruutmeetrit. Nii suur krunt annab võimaluse naabritest eraldi elada, ütles Kuusk. Näiteks Tiskre elamurajooni ühe puudusena ongi tihti nimetatud haljastuse puudumist ja liigset lähedust naabritega, lisas Kuusk.

Kuuse sõnul kavatsetakse esimese etapi jooksul ehitada 175 eramut ja 75 ridaelamuboksi. Esimesed majad valmivad projekti kohaselt järgmise aasta alguses. Sel nädalal alustatakse Kuuse sõnul finantseerimisskeemi kooskõlastamist võimalike laenuandjatega. Loodetavasti saame projektile peale sündikaatlaenu, ütles Kuusk. Järgmisel kuul alustatakse maa-alal infrastruktuuride ehitamist, mille kogumaksumus on kuni 70 mln krooni. Pidevalt jätkatakse Kuuse sõnul läbirääkimisi mitmesuguste ehitusfirmadega. «Ehitusfirmasid võiks olla mitu, siis on majade valmimisaeg lühem,» ütles Kuusk.

Planeeritav müügivalmis elamu ja krundi müügihind on vahemikus 1,5--2 mln kr.

Projekti kohaselt on tellijal olemas ka võimalus tellida maja eriprojekti järgi, kuid siis tõuseb ka ehitatava maja hind, lisas Kuusk.

Majade müüki hakkab aktsionäride kokkuleppe kohaselt läbi viima kinnisvarabüroo AS Arco Vara.

Kuuse sõnul omandas Hüvitusfond 100% Arco Investeeringute suunatud aktsiaemissioonist, saades 40% aktsiate omanikuks. Uue aktsiakapitali suurus on Kuuse sõnul 1,67 mln krooni.

Hetkel kuum