18. september 1997 kell 22:00

Hoiupank ja Hansapank võistlevad maakleri pärast

«Mina avastasin Charlie ja võtsin ta tööle,» ütles Hoiupanga praegune juhatuse liige, tulevane juhatuse esimees Aare Kilp. Ta lisas, et vaatamata sellele, et Viikberg kevadel Hoiupangast lahkus, kutsub pank Viikbergi tagasi. Kilp ise lahkus samuti mõne aasta eest Hoiupangast ja naasis pärast lühiajalist äritegevust väljaspool pangandussektorit. Kilp põhjendas Viikbergi tagasikutsumist vajadusega luua Hoiupangas tugev ja teotahteline meeskond.

«Mina Viikbergi ära ei lase,» kommenteeris Hoiupanga pakkumust Hansapanga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus. Hansapank ostis Viikbergi üles kevadel, kui Viikberg oli tõusnud üheks Hoiupanga tippmaakleriks. Rain Lõhmus ütles, et Hansapank on Viikbergiga väga rahul. Tema sõnul iseloomustab Viikbergi suur enesekindlus ja Hansapank on nõus seda vääriliselt hindama.

«Mulle meeldivad Hansapangas ilusad naised,» naeris Viikberg oma praegust valikut. Tõsinedes ütles ta, et ületuleku põhjus on selles, et Hansapangas näeb ta paremaid karjääriperspektiive.

Tegelikult suurt vahet neil kahel pangal pole, lisas Viikberg. Tema sõnul on mõlemad pangad börsil suured turutegijad ja töö spetsiifika on sisuliselt sama.

Kevadel Äripäeva koostatud väärtpaberivahendajate TOP 30s oli Viikberg kolmas Forekspanga maakleri Tõnu Vanajuure ja Hansapanga maakleri Märt Meeritsa järel.

Eesti tippmaaklerite töötasu küünib 15 000--25 000 kroonini, millele lisanduvad mitmesugused boonussüsteemid.

Hetkel kuum