• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskäriregister hakkab oktoobris ettevõtteid loendama

  Sirje Rogova sõnul tuleb Eestis tervikuna sundlikvideerida 40 000 ettevõtet, millest umbes viis tuhat on seni tegutsevad ettevõtted. Kuna Rogova sõnul on põhjust arvata, et paljud ettevõtjad asutasid äriregistri jaoks nimeloovutusega uue firma, siis sotsiaalseid või ettevõtlusega seotud krahhe Rogova sõnul ei tohiks tekkida.
  Tallinna linnakohtu registripiirkonna juhataja Jüri Mesipuu sõnul jäi Tallinna linnast ja sellega külgnevast viiest maakonnast esialgsetel andmetel äriregistrisse kandmata umbes tuhatkond varem tegutsenud ettevõtet. See on märksa väiksem arv, kui varem prognoositi, ja Sirje Rogova sõnul tuleks numbrisse esialgu ettevaatusega suhtuda.
  Mesipuu sõnul oli ettevõtteregistris 1. augustil Tallinna registripiirkonnast 9102 tegutsevat ettevõtet ja alates juunist kuni 1. septembrini toodi ümberkujundamise avaldusi 7500. Järelikult jäi umbes 1600 ettevõtet ümber registreerimata, millest 500 ettevõtet võib olla Mesipuu sõnul n-ö arvele võtmata määruste tõttu, st nende dokumentides on vigu ja dokumendid on ettevõttele parandusteks tagasi saadetud.
  Pidevalt on suurenenud uute äriühingute arv. Juunis esitati 483 kohta avaldus, juulis 607, augustis 713 ja septembri kümne päevaga on tulnud 419 avaldust, jätkas Mesipuu. See on kaks-kolm korda rohkem, kui äriregister prognoosis.
  «Et viimase paari kolme kuu jooksul on sisse tulnud üle 50% nendest äriühingutest, mis lähevad ümberkujundamisele, siis tähendab see seda, et me ei jõua neid materjale korda teha seadusega ette nähtud aja jooksul,» tähendas Mesipuu.
  «Kui tõesti midagi põlema läheb, siis põhjendatud taotluse korral vaatame paberid läbi kiirendatud korras,» lisas Mesipuu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.