• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskäriregister hakkab oktoobris ettevõtteid loendama

  Sirje Rogova sõnul tuleb Eestis tervikuna sundlikvideerida 40 000 ettevõtet, millest umbes viis tuhat on seni tegutsevad ettevõtted. Kuna Rogova sõnul on põhjust arvata, et paljud ettevõtjad asutasid äriregistri jaoks nimeloovutusega uue firma, siis sotsiaalseid või ettevõtlusega seotud krahhe Rogova sõnul ei tohiks tekkida.
  Tallinna linnakohtu registripiirkonna juhataja Jüri Mesipuu sõnul jäi Tallinna linnast ja sellega külgnevast viiest maakonnast esialgsetel andmetel äriregistrisse kandmata umbes tuhatkond varem tegutsenud ettevõtet. See on märksa väiksem arv, kui varem prognoositi, ja Sirje Rogova sõnul tuleks numbrisse esialgu ettevaatusega suhtuda.
  Mesipuu sõnul oli ettevõtteregistris 1. augustil Tallinna registripiirkonnast 9102 tegutsevat ettevõtet ja alates juunist kuni 1. septembrini toodi ümberkujundamise avaldusi 7500. Järelikult jäi umbes 1600 ettevõtet ümber registreerimata, millest 500 ettevõtet võib olla Mesipuu sõnul n-ö arvele võtmata määruste tõttu, st nende dokumentides on vigu ja dokumendid on ettevõttele parandusteks tagasi saadetud.
  Pidevalt on suurenenud uute äriühingute arv. Juunis esitati 483 kohta avaldus, juulis 607, augustis 713 ja septembri kümne päevaga on tulnud 419 avaldust, jätkas Mesipuu. See on kaks-kolm korda rohkem, kui äriregister prognoosis.
  «Et viimase paari kolme kuu jooksul on sisse tulnud üle 50% nendest äriühingutest, mis lähevad ümberkujundamisele, siis tähendab see seda, et me ei jõua neid materjale korda teha seadusega ette nähtud aja jooksul,» tähendas Mesipuu.
  «Kui tõesti midagi põlema läheb, siis põhjendatud taotluse korral vaatame paberid läbi kiirendatud korras,» lisas Mesipuu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.