24. september 1997 kell 22:00

Äripäev arvab

- Alexela Oili aktsia näol on tegemist ainsa Eesti väärtpaberite järelturul kaubeldava kütusemüügifirmaga. Tegevusala, mis mõned aastad tagasi võimaldas ülisuuri kasumeid, on muutumas järjest rohkem reguleerituks ja terav konkurents tõmbab müügimarginaale veelgi allapoole. Seetõttu on äärmiselt tervitatav ASi Alexela Oil tegevus väikeste tanklakettide liitmisel, mis kahtlemata võimaldab vähendada kulutusi ja püsida edukas tihedas konkurentsivõitluses sellist suurte välismaiste kütusekontsernidega nagu Neste, Statoil, Shell jt.

Ettevõte ise prognoosib olulisi muutusi Eesti kütuseturul nüüd juba vastuvõetud ahjukütuse erimärgistuse seaduse tulemusel. Eeskätt mõjutab see diislikütuse müüki. Marginaalide kasvu loodetakse ka perioodist, kui kütuseturu jagamine on lõppenud (98. aasta lõpp). Arvestades Eesti majanduse pidevat arengut, järjest kiirenevat autostumist ja elukvaliteedi tõusu, võib eeldada, et autokütuse tarbimine aasta-aastalt suureneb. Kõik see annab aktsiale kahtlemata korraliku potentsiaali ja stabiilne tegevusala peab kindlustama stabiilsuse.

Hetkel kuum