• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - Harju Elekter. Vastavalt börsi noteerimiskomisjoni otsusele 23.09.97 on alates teisipäevast, 30.09.97, ASi Harju Elekter 1 800 000 aktsiat noteeritud Tallinna väärtpaberibörsi lisanimekirjas.
  - Klasco. Leedu erastamisagentuur nimetas Klasco erastamiskonsultandi Saksa konsortsiumi Rogge Marine Consulting GmbH. Vastavasisuline leping kirjutatakse ilmselt alla järgmisel nädalal.
  - Leedu Gaas. Leedu Gaasi uusemissiooni aktsiad lähevad müüki hinnaga 1,65 litti. Eilne turuhind oli aktsiatel 1,7 litti. Emissiooni maht on 66 miljonit litti ja pakkumine kuulutatakse välja ilmselt novembris.
  - Ühisliising. Eesti Ühisliising ning temaga liitunud Põhjaliising teenisid kaheksa kuuga 13 miljonit krooni puhaskasumit. Ühisliisingu koondbilansi maht jõudis 1,21 miljardi kroonini.
  - EVP. Esmaspäevase seisuga moodustas väljastatud EVP-jääk ligi 12,6 miljardit, sh kasutusarvetel ligi kuus miljardit EVPd. Depooarve jääk suurenes nädalaga 22,4 miljoni krooni võrra ning seal on hetkel 302,1 miljonit EVPd. Nädalaga on välja antud 21,8 miljonit ja kustutusarvetele kantud 29,2 miljonit EVPd.
  - Rokiskio Suris. Leedu juhtiv piima- ja juustutootja Rokiskio Suris plaanib üle võtta Anyksciai piimakombinaadi Slave. Kavatsusest teatati pärast pankrotistunud ettevõtte hinna ligi neljakordset alandamist kolme järjestikuse oksjoni ebaõnnestumise järel. Rokiskis kontrollib enamikku Põhja-Leedu piimatööstustest.
  - Kaija. Riia börsi põhinimekirjas kaubeldud Kaija kalakonservitehase kaheksa kuu kasum pärast makse oli 695 089 latti. Firma netokäive perioodi jooksul ulatus 9,34 miljoni latini
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.