29. september 1997 kell 22:00

Müüakse võltsitud Venemaa maanteevedude lubasid

Venemaa maanteeveo lubade kõrgehind on tekitanud soodsa pinnase võltsitud lubade müügiks.

Valelubasid pakutakse autoveofirmadele või autojuhtidele 100 dollariga. Venemaa piiril müüdav originaalluba maksab 250 dollarit.

Kirjad võltsloal viitavad, et tegemist on Venemaa poolt tasuta eraldatud ja Eesti rahvusvaheliste autovedude assotsiatsiooni (ERAA) poolt välja antud loaga. Vasakul servas oleva numbri kontrollimisel selgub, et ERAA pole sellist luba välja andnud. Tegu on värvikoopiaga, mis on aru saada ka loal olevast ERAA templi jäljendist. Loa sinine taustpõhi on originaalist heledam.

Venemaal võltsitud teeloaga vahelejäänud autofirmale koostatakse protokoll ja sunnitakse ostma õige luba. Edaspidi selle firma autosid enam Venemaale ei lasta. ERAA ootab 3. oktoobriks valelubade kasutamise kohta firmadelt selgitusi.

Hetkel kuum