• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tehke veosekindlustus ise

  Kui on kaubavahetus läänega, tasub impordi puhul uurida kauba hinda ilma kindlustuseta. Kaaluda tuleb võimalust sõlmida veosekindlustusleping Eesti seltsiga, mitte osta kaup koos veosekindlustusega. Ekspordi puhul aga pakkuda ostjale kauba hind koos kindlustusega.
  Ekspertide hinnangul on kindlustustariifide tase Eestis juba praegu Euroopa madalamaid. Arvestades kindlustusseltsidevahelist rebimist on see ka üsna loogiline. Samas on lääne kindlustusseltsides, tulenevalt meie idapositsioonist, kindlustustariif meie suhtes kõrgendatud.
  Kokkuvõtvalt: impordi puhul ostke kaup ilma kindlustuseta ning kindlustage Eestis. Ekspordi puhul müüge kaup aga koos kohaleveo ja transpordikindlustusega.
  Lõviosa veosekindlustuse objektidest moodustavad ärilistel eesmärkidel liikuvad kaubaveosed. Kuid veosekindlustuslepingu võib sõlmida ka näiteks kolimise käigus transporditavale varale, näituse- eksponaadile selle viimisel ühest kohast teise või kasvõi reisile kaasavõetavale videoaparatuurile. Näituseeksponaadi puhul kehtib kindlustus ka näituse eksponeerimise ajal. Ka kaubaveoste kindlustamisel võib kindlustusperiood hõlmata aega, mil veos ei liigu --näiteks ladustamisel, kui see on üks osa veose transportimisel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.