• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Majandusminister on tööstuse arenguga rahul

  Eriti rõõmustavad olid metsatööstuse ja ehitusmaterjalide tööstuse kasv, nentis Leimann.
  Leimann rääkis, et kindlasti on tööstuse paranemisele kaasa aidanud ettevõtete erastamine 2--4 aastat tagasi. Erakätesse läinud ettevõtetes tehti õigeid otsuseid, õigeid investeeringuid ja nüüd on see juba mõjunud, märkis ta. Samuti on tegeldud turgudega ja eksport on tuntavalt kasvanud.
  «Lõppkokkuvõttes tuleb tööstus madalseisust ning on mõistetav, et ta tuleb välja nimetamisväärse tempoga,» lausus Leimann.
  Küsimusele, kas võiks tahta kiiremat töötustoodangu kasvu, vastas Leimann, et kui üksikutel tööstusharudel on tõus 130%, siis võib ju tahta suuremat kasvu ka teistel harudel. «Samas ma ei oska aga öelda, kas on tõenäoline oodata suuremat tõusu,» sõnas Leimann. «Veel aasta tagasi olime me ju 0-kasvus.»
  Ta rääkis, et tööstusel on lahendada nn eilseid probleeme: kunagised valed investeeringud, vale logistika, tööstushoonete kehv seis, vanad seadmed jne. «Palju tuleb tegeleda vigade parandamisega, mis tõmbab kasvutempot alla,» lausus Leimann.
  «Paremate näitajatega riike võib maailmas üksikuid leida, nt Gruusia. Seal tullakse aga veel süngemast august välja,» rääkis Leimann.
  Läti ja Leeduga võrreldes on Eesti näitajad tõenäoliselt paremad, avaldas Leimann arvamust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.