1. oktoober 1997 kell 22:00

Majandusminister on tööstuse arenguga rahul

Eriti rõõmustavad olid metsatööstuse ja ehitusmaterjalide tööstuse kasv, nentis Leimann.

Leimann rääkis, et kindlasti on tööstuse paranemisele kaasa aidanud ettevõtete erastamine 2--4 aastat tagasi. Erakätesse läinud ettevõtetes tehti õigeid otsuseid, õigeid investeeringuid ja nüüd on see juba mõjunud, märkis ta. Samuti on tegeldud turgudega ja eksport on tuntavalt kasvanud.

«Lõppkokkuvõttes tuleb tööstus madalseisust ning on mõistetav, et ta tuleb välja nimetamisväärse tempoga,» lausus Leimann.

Küsimusele, kas võiks tahta kiiremat töötustoodangu kasvu, vastas Leimann, et kui üksikutel tööstusharudel on tõus 130%, siis võib ju tahta suuremat kasvu ka teistel harudel. «Samas ma ei oska aga öelda, kas on tõenäoline oodata suuremat tõusu,» sõnas Leimann. «Veel aasta tagasi olime me ju 0-kasvus.»

Ta rääkis, et tööstusel on lahendada nn eilseid probleeme: kunagised valed investeeringud, vale logistika, tööstushoonete kehv seis, vanad seadmed jne. «Palju tuleb tegeleda vigade parandamisega, mis tõmbab kasvutempot alla,» lausus Leimann.

«Paremate näitajatega riike võib maailmas üksikuid leida, nt Gruusia. Seal tullakse aga veel süngemast august välja,» rääkis Leimann.

Läti ja Leeduga võrreldes on Eesti näitajad tõenäoliselt paremad, avaldas Leimann arvamust.

Hetkel kuum