• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Talinvest: börsimulli lõhkemine võib ohustada mitut panka

  Eesti pangad on viimasel ajal ostnud aktiivselt oma aktsiaid, mis viib aktsiate hinnad üles. See omakorda suurendab panga kasumit ning toob turule uut raha juurde, märkis Talinvest oma igakuises Balti väärtpaberituru ülevaates Baltic Securities Update (BSU).
  Eriti agressiivselt on oma väärtpaberiporfelli kasvatanud Maapank ja Ühispank, suhteliselt konservatiivset joont hoiavad Hansapank ja Hoiupank.
  Arvestades seda, et Eestis on vaid käputäis kogemustega väärtpaberispetsialiste, võib börsimulli lõhkemine mõnd panka tõsiselt kahjustada, märkis Talinvest.
  Eesti väärtpaberiturg ei ole üldiselt ülepaisutatud, kuid mõned väärtpaberid on ülehinnatud, ütles Hansabank Marketsi direktor Rain Lõhmus BSU-le antud intervjuus.
  Lõhmuse hinnangul ei ole järelevalve Eesti väärtpaberituru üle piisav, sest ei väärtpaberiinspektsioon ega Eesti Pank ole süvitsi uurinud kommertspankade tegevust väärtpaberiturul.
  Börsikrahhi võimalust kommenteerides märkis Talinvest, et see ei ole kuigi tõenäoline, sest majanduse kasvu väljavaated on tugevad.
  Samas peaksid investorid jälgima sündmusi enne 1999. aasta üldvalimisi. Keskerakond on juba alustanud kampaaniat mitteettevõtlike inimeste häälte kogumiseks, märkis Talinvest.
  Tähelepanelikult tuleks jälgida ka Eesti jooksevkonto defitsiiti ning seda, kuidas areneb Eesti eksport ning kuidas kasutatakse väliskapitali.
  Eesti majandus sõltub ka Saksa intressimääradest. Viimasel ajal on Eesti firmad saanud laenata raha soodsa intressiga. Kui Saksa intressimäärad tõusevad, muudab see kallimaks ka kapitali Eestis.
  Mis puutub suhetesse Venemaaga, siis halvemaks ei saa need Talinvesti hinnangul enam minna. Suhted Venemaaga võivad anda Eesti väärtpaberiturule vaid stimuleeriva impulsi, sest kui suhted paranevad, kasvab ka paljude Eesti firmade kasum. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.