6. oktoober 1997 kell 22:00

Marieberg ostis Eesti Päevalehe aktsiaid

Eesti Päevalehe üks omanikke Hans H. Luik ütles eile, et Marieberg on teinud küll pakkumusi ASi Eesti Päevaleht aktsiate ostmiseks, kuid konkreetset lepingut pole veel sõlmitud. Luik lisas, et Marieberg on teinud Eesti Päevalehele arendusettepanekuid, mis sarnanevad Rootsi meediakontserni projektidega Lätis ja Poolas. Lätis osaleb Marieberg päevalehe Diena omanikeringis ja Poolas kuulub kontsernile osalus ajalehes Superexpress.

Marieberg Internationali tegevdirektor Lars-Gösta Julin oli eile napisõnaline, väites, et läbirääkimised Eesti Päevalehe omanikega käivad mitme huvi ümber.

Hans H. Luik kinnitas, et Mariebergi esindajad käisid eelmisel reedel Tallinnas. Marieberg on tundnud huvi ka Luige osalusega reklaamifirma Age ja infoteenuseid pakkuva Ekspress Hotline'i Läti ja Leedu projektide vastu.

Poolas on Marieberg ja Ekspress Hotline käivitanud pariteetsetel alustel Kuuma Liiniga analoogse telefoniteenuse.

Samal ajal Mariebergiga peavad sama kontserni osalusega Soome Aamulehti grupi omanikud läbirääkimisi ASi Sõnumileht osaluse ostmise üle.

Mariebergi aktsiatest kuulub 47,3 protsenti Bonnieri grupile, kes on ajalehe Äripäev omanik. ÄP

Hetkel kuum