• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Linnapea tajub korruptsiooni

  Eenmaa sõnul on ta näinud toimikuid, mille järgi on inimesed oma maa-asju lahendada püüdnud juba kolm aastat ja toimikuid, mida linnaametid tahavad korda ajada nädala jooksul. «Olen sellised nädalased asjad tagasi lükanud ja nõudnud täiendavaid materjale,» ütles Eenmaa eile.
  Tallinna linnavolikogu avalike suhete nõuniku Jakko Väli väitel on volikogu huvitatud sellest, et eile Äripäevas avaldatud korruptsioonikahtlused linnavolikogus arutlusele tuleks. «Järgmise asjana soovitan käsile võtta hooneregistri ja seal toimunu,» soovitas Väli.
  Eenmaa lisas, et temani on jõudnud kaudset informatsiooni, kuidas ühe või teise juriidilise isiku maaküsimust on püütud lahendada istungil, kus teda ennast kohal ei ole.
  Eenmaa sõnul esitati tema ametisse nimetamise esimestel kuudel linnavalitsuse istungile maa-asju kui erakorralisi küsimusi, kuid tema kinnitusel seda enam ei juhtu. «See juhtus siis, kui ma veel täpselt ei teadnud, kuidas need asjad käivad,» ütles Eenmaa. «Maatüki erastamine ei ole erakorraline asi ja sellega seoses on minu nõudmine, et maade erastamisega seotud küsimusi ei tohi võtta erakorraliselt istungi päevakorda,» lisas ta.
  Tallinna linnavalitsusel lasuvaid korruptsioonikahtlusi kommenteeriv kaitsepolitsei peadirektor Jüri Pihl lausus, et neil on praegu lahendada mitu altkäemaksu juhtumit, kuid need ei ole seotud munitsipaalametnikega.
  «Lihtsaid juhtumeid ei tahakski enam võtta. Efektiivsus on siis suurem, kui õnnestub kogu süsteem lammutada. Kuigi omavalitsustes ei ole süsteemi lammutamine nii edukalt läinud,» ütles Pihl.
  Pihl avaldas lootust, et edaspidi lahendab politsei altkäemaksusüsteemi ka suurtes omavalitsustes, kus see on senini valus probleem. «Meile on pandud kohustus võidelda korruptsiooniga ja me tegeleme sellega kogu aeg, kuigi see ei paista alati välja,» lisas Pihl.
  Tallinna linnakohtuniku Leo Kunmani sõnul tuleks altkäemaksu andja ja võtja ring lahti lõhkuda ja mitte süüdistada altkäemaksu andjat. Otsest kahju tekitab tegelikult ju see, kes raha vastu võtab, andja süü on kaudne, lausus ta.
  Majanduspolitseid juhtiv Veljo Aleksandrov pakkus korruptsiooni vähendamise võimalusena välja, et ametnike töötasu peaks nii kõrge olema, et ukse taga olev konkurents sunniks altkäemaksu mitte võtma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.