• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohus karistas ärimees Tiit Veeberit tingimisi

  Linnakohus leidis, et Veeber on süüdi kõigis talle prokuröri inkrimineeritud kuritegudes.
  Kohus mõistis Veeberi süüdi kelmuses, maksudest kõrvalehoidmises ja ametialases võltsimises. Veeber ei tunnistanud end kohtu ees süüdi.
  Veeberilt mõisteti Tartu linna maksuameti kasuks välja 853 550 krooni tasumata jäänud käibemakse, sotsiaal- ja ravikindlustusmakse ning 8669 krooni Tartu jõujaamale tekitatud kahjude eest.
  Samuti võttis linnakohus Veeberilt ära õiguse töötada kahe aasta jooksul ametiisikuna.
  Prokurör nõudis Tiit Veeberile nelja-aastast vabadusekaotust.
  Tartu linnakohtus leidis tõendamist, et Veeber on süüdi ASi Giga omaniku ja juhina 1993/94. a ostu-müügilepingute võltsimises, millega vähendas ettevõtte maksustatavaid tulusid ja suurendas kulusid, jättes nende pealt tasumata tulu- ja käibemaksu kokku 793 706 kr.
  Linnakohus leidis, et Veeber sõlmis ostu-müügilepinguid olematu firmaga Toruarmatuur. Tegelikult pole Gigal ja Toruarmatuuril olnud lepingulisi suhteid ning Giga pole saanud kaupa firmalt nimega Toruarmatuur, märgib linnakohus otsuses.
  Kohus tunnistas Veeberi süüdi ka selles, et ta vormistas töövõtulepinguid ostu-müügilepingutena, millega ta tekitas riigile tasumata jäänud sotsiaal- ja ravikindlustusmaksudena kahju kokku 59 844 krooni.
  Lisaks on Veeber süüdi selles, et ta omandas pettuse teel ASi Tartu Jõujaam aktsiaid 8669 krooni väärtuses.
  Kohtuprotsessil olid kaasatud tsiviilhagejatena Tartu linna maksuamet ning linnavalitsus kui Tartu jõujaama aktsionär. Linnavalitsuse 100 000kroonise tsiviilnõude otsustas kohus jätta arutada tsiviilkohtu pidamise korras.
  Protesti ja apellatsioonkaebust esitada on prokuröril ja süüdimõistetul aega 10 päeva. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.