13. oktoober 1997 kell 22:00

Kohus karistas ärimees Tiit Veeberit tingimisi

Linnakohus leidis, et Veeber on süüdi kõigis talle prokuröri inkrimineeritud kuritegudes.

Kohus mõistis Veeberi süüdi kelmuses, maksudest kõrvalehoidmises ja ametialases võltsimises. Veeber ei tunnistanud end kohtu ees süüdi.

Veeberilt mõisteti Tartu linna maksuameti kasuks välja 853 550 krooni tasumata jäänud käibemakse, sotsiaal- ja ravikindlustusmakse ning 8669 krooni Tartu jõujaamale tekitatud kahjude eest.

Samuti võttis linnakohus Veeberilt ära õiguse töötada kahe aasta jooksul ametiisikuna.

Prokurör nõudis Tiit Veeberile nelja-aastast vabadusekaotust.

Tartu linnakohtus leidis tõendamist, et Veeber on süüdi ASi Giga omaniku ja juhina 1993/94. a ostu-müügilepingute võltsimises, millega vähendas ettevõtte maksustatavaid tulusid ja suurendas kulusid, jättes nende pealt tasumata tulu- ja käibemaksu kokku 793 706 kr.

Linnakohus leidis, et Veeber sõlmis ostu-müügilepinguid olematu firmaga Toruarmatuur. Tegelikult pole Gigal ja Toruarmatuuril olnud lepingulisi suhteid ning Giga pole saanud kaupa firmalt nimega Toruarmatuur, märgib linnakohus otsuses.

Kohus tunnistas Veeberi süüdi ka selles, et ta vormistas töövõtulepinguid ostu-müügilepingutena, millega ta tekitas riigile tasumata jäänud sotsiaal- ja ravikindlustusmaksudena kahju kokku 59 844 krooni.

Lisaks on Veeber süüdi selles, et ta omandas pettuse teel ASi Tartu Jõujaam aktsiaid 8669 krooni väärtuses.

Kohtuprotsessil olid kaasatud tsiviilhagejatena Tartu linna maksuamet ning linnavalitsus kui Tartu jõujaama aktsionär. Linnavalitsuse 100 000kroonise tsiviilnõude otsustas kohus jätta arutada tsiviilkohtu pidamise korras.

Protesti ja apellatsioonkaebust esitada on prokuröril ja süüdimõistetul aega 10 päeva. BNS

Hetkel kuum