13. oktoober 1997 kell 22:00

Suuremates sadamates ei ole jääaega karta

Kaks talve tagasi pidi Tootsi turba-tööstus briketikoormaid 40 km kaugusel asuva Pärnu sadama asemel 140 km kaugusele Tallinna sadamasse vedama. See oli ainus jäävaba mereväljapääs Eestist. Iga tonn briketti kallines kuni 80 krooni. Tänavu ei pea turba-, puidu- ja teised eksportöörid jäävangistust kartma.

Järgmise aasta riigieelarvesse on kirjutatud ligi 18 mln krooni laevaliiklusjuhtimise keskusele veeteede jäävabana hoidmiseks. Rahast piisab, et hoida lahti Tallinna kesklinna ja Muuga sadamat (ühtlasi ka teisi Tallinna piirkonna talvel tegutsevaid sadamaid), Pärnu, Kunda ja Paldiski sadamaid. Läbirääkimisi on alustatud Venemaa Ob-Irtõ? Flotiga ja Soome mereadministratsiooniga, et rentida lisa Eesti enda jäämurdjale Tarmo.

Hetkel kuum