• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Abivahend äri modelleerimiseks

  liidesed- CASE-süsteemid, töövoo haldussüsteemid, Windowsi programmid Excel, Word, Lotus 1-2-3,
  majandusinfosüsteemid- SAP R/3, Baan IV
  nõuded serveri riistvarale- väh. Pentium 75, mälu 8 MB, Novell, Windows NT või OS/2 keskkond
  nõuded töökoha riistvarale- väh. 486DX2, mälu 16 MB, 60 MB HDD, Windows või OS/2 keskkond
  hind- alates 28 800 kr
  allikas- Datel
  Kaasaegne turg on väga dünaamiline ja need firmad, kes ei jõua oma tööprotsesse ja struktuure kiiresti ümber korraldada, kaotavad paindlikumatele konkurentidele.
  ARISele võib ette anda suvalise protsessi, kas tarkvaratootmise protsessi, riigipiiri valvamise protsessi, tööprotsessi.
  Protsessi modelleerimise pakett ARIS on mõeldud suurte ja keeruliste protsesside jaoks. ARIS aitab selliste süsteemide keerukust vähendada, protsessi kirjeldada ja läbi mängida kogu reorganiseerimisprojekti alates firma missiooni selgitamisest, eesmärkide püstitamisest, uute tööprotsesside loomisest ja kõige selle läbiarvutamisest.
  Firmajuht või konsultant annab näiteks modelleerijale ette äri eesmärgid või turumuutuse eesmärgid -- näiteks suurendada tootmist 5 aasta jooksul 20%. Modelleerimine tähendab siis läbiarvutamist, kui palju läheb protsessi käivitamine või kasutamine maksma viie aasta jooksul.
  Enne uue infosüsteemi juurutamist aitab ARIS optimeerida tööprotsesse, kasutades selleks nelja vaadet: organisatsioonilist hierarhiat, andmete liikumise vaadet ja funktsioonide vaadet, mida ühendab juhtimisvaade.
  ARIS on kasutusel suurimates korporatsioonides ja konsultatsioonifirmades. Protsessi modelleerimise süsteemides on autotööstuse, elektroonika, keemia, panganduse ja teiste tööstusharude referentsmudelid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tervishoiuettevõtte juht: võib-olla oleme me osalised uue ajastu tekkes
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Enefit Connect kavatseb Harju Elektri tütarettevõttelt nõuda leppetrahvi
Tööstuskontserni Harju Elekter tütarettevõte Energo Veritas OÜ ütles üles Enefit Connect OÜga sõlmitud raamlepingud, Enefit Connect kavatseb nõuda kahjutasu.
Tööstuskontserni Harju Elekter tütarettevõte Energo Veritas OÜ ütles üles Enefit Connect OÜga sõlmitud raamlepingud, Enefit Connect kavatseb nõuda kahjutasu.
Selgus Eesti parim juht
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.