• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naaberturgudel selge trendita

  Läti aktsiad olid neljapäeval stabiilsed või langesid veidi. Ka börsi käive langes tunduvalt ning turg ootab kolmanda kvartali majandusnäitajaid. Esimesena tuli nendega välja Unibanka, mille 9 kuu kasum 5,5 miljonit latti on turu ootustega kooskõlas ning ei põhjusta ilmselt olulisi hinnamuutusi. Unibanka oligi turu aktiivseim tema kohta suhteliselt lahja käibega 59 000 latti, hind püsis juba teist päeva samal tasemel. Kaija kalakombinaat tõusis viis santiimi ning Balta jätkas tasast langust.
  Leedu börsile hakkasid jõudma ettevõtete 9 kuu tulemused ning see paisutas tublisti käibeid. Põhinimekirjas tõusis jätkuvalt Birzai. Hermis seevastu langes tugevalt, tõmmates ka Litin-indeksi alla 1210,18-le. Roki?kis püsis juba mitmendat päeva samal tasemel, näidates küll soliidset käivet. Enam tõusjaid oli A-nimekirjas, kus Kalnapilise nõudlus suurenes järsult ning müügipakkumiste puudumine tõstis hinda 10%. Aktsia käive jäigi madalaks. Ilmselt on aktiivsus börsil tänu uue info ilmumisele tõusmas ning see lubab loota täiendavaid kasumeid.
  Vene riigiduuma kolmapäevane otsus usaldushääletus edasi lükata mõjus diilerite sõnul aktsiate hindadele Venemaa kauplemissüsteemis positiivselt. Kohalikud investorid asusid aktsiaid ostma ja see viis aktsiate hinnad hommikupoolikul üles. Välisinvestorite huvi jäi siiski tagasihoidlikuks ja pärastlõunal hakkas turg vähehaaval langema. RTS-indeks langes päevaga 0,46% ja lõpetas eile 537,07 punkti tasemel. Turu kogukäive oli korralik -- 104,2 mln dollarit. Diilerid on lähemate päevade suhtes eri arvamustel.
  USA turge mõjutasid suurte firmade, eriti Inteli nõrgad 9 kuu tulemused ning see pööras kõik turud selgelt allapoole. Inteli järgi ennustatakse nii suurfirmade kui tehnoloogiaaktsiate arenguperspektiive ning teisipäeva õhtul pärast kauplemise lõppu avaldatud andmed andsid tugeva hoobi nii Dow'le kui Nasdaqile, eriti arvutitööstuse sektoris.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.