• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu kesklinna büroode rendihinnad aasta pärast?

  Prognoos: aastaga kasvavad rendimäärad 10--15%
  - Prognoosin järgmisel aastal kesklinna büroopindade rendihinna kasvu 5--10%. Kuna jätkub kaubanduse ja büroopindade kontsentreerumine kesklinna piirkonda, siis muudes linnaosades tõenäoliselt märgatavat rendimäärade kasvu lähemal ajal ei tule. Järgmisel aastal saab rendipindade turul suurimaks mõjutajaks rajatav Rüütli ärikeskus, kus tuleb pakkumisele mitu tuhat ruutmeetrit pinda uue kvaliteedi ja sellele vastava hinnaga.
  Prognoos: järgmisel aastal tõuseb rendihind 15%
  - Pärnu kesklinn on arenenud suurte büroohooneteta, büroopinnad paiknevad hajusalt väiksemates majades üle kesklinna. Hetkel on uute ja remonditud büroode rent kesklinnas 70--150 kr/m². Suurem nõudlus on uute ja värskelt remonditud pindade järele heas asukohas, mille eest võidakse maksta ka kuni 160 kr/m². Järgmisel aastal tuleb uusi ja remonditud pindu kesklinnas juurde, keskmine rendihind tõuseb kuni 15%.
  Prognoos: esinduslike pindade renditase tõuseb kuni 10%
  - Aasta pärast valmib Rüütli tn uus ärikeskus, kuhu kavandatakse 1450 m² büroopindu. Eeldatavasti hakkab teostuma linna detailplaneeringuga kinnitatud plaan laiendada südalinna uue äripiirkonnaga Pika tn ja jõe vahelisel alal. Sinna on kavandatud hulk büroopindu, mille järele vajadus hetkel puudub. Praegu esindavad kaasaegseid büroopindu kesklinnast väljas olevad ärihooned. Uute büroohoonete valmimisel ütleb osa firmasid vanadest rendipindadest tõenäoliselt lahti. Esinduslike büroopindade keskmine renditase tõuseb kuni 10%, vanemates hoonetes jääb rent samale tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vadim Orlov: Narva arengu võtmeküsimus on, kuidas tõsta keskmist palgataset
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Soome tööampsufirma kasutab Eestit katsepolügoonina
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.