20 oktoober 1997

Tai köögi pärlid kuuluvad mereandide gurmaanidele

Tai köögis on kesksel kohal mereannid: krabid, krevetid, vähid, austrid, rasvata merekalad. Kalarestoranides võib õhtusöögi olemasolevatest mereandidest ise kombineerida. Toidu juurde kuulub riis. Kastmed on magusad, kuid väga terava maitsega. Magustoiduks on puuviljad, meil tuntutest ananass ja arbuus.

Rohke päikese armust on puuviljad mahlased ja magusad. Toidukord algab supiga, mida on kerge leemega roogadest püreesuppideni.

Proovida tasub kookospiima, nii naturaalselt kui kokteilides.

Kokteilides leiab alkoholi vaid arvet makstes, kuid need segujoogid on tõelised kunstiteosed: kaunistatud põlevate tulukeste, orhideeõitega jne.

Lihatoidud on hästi tükeldatud ja valmistatud sageli pähklite ning aedviljadega koos.

Tai maiustused on kuivatatud puuviljad, kaloririkkad ja tõeliselt magusad banaanid, kookospallid, ananassid jms. Gurmaanid tunnevad end Tais kui kodus.

Hetkel kuum