Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Programmeerimine massidesse!

  Minu veeru juurde käiv pilt muutus mõni nädal tagasi kaasaegsemaks, vahetades muuhulgas ajast-arust Excel 4.0 flopiketta hoopis kaasaegsema andmekandja vastu -- nimelt on see nüüd Visual Studio 5.0 CD. Excel on laiadele arvutikasutajate massidele kindlasti palju tuntum toode, miks mitte lihtsalt kerge upgrade versioonile 97?
  Visual Studio on mõeldud neile, kes ise tahavad tarkvara luua, sisaldab Visual Basicut, C++'i, Java++'i , ja FoxPro'd ehk lühidalt igasugu programmeerimiskeeli ja -vahendeid.
  Tarkvaralooja on kindlasti see, kes töötab programmeerimiskombinaadis, joob kokakoolat, sööb pitsat ja käib öösiti tööl, arvab keskmine arvutikasutaja. Veidi suuremate kogemustega kasutajal tuleb meelde, kuidas sai vanasti kaarte perforeeritud või kuidas nõukogudeaegne arvuti Nairi kolises.
  Vale puha, täna on programmeerimine taas jõudmas laiadesse rahvamassidesse, sest see on tehtud nii lihtsaks, mõnusaks ja visuaalseks, et oma tarbeks mõne igati viisaka Windowsi kasutajaliidesega programmijupi kokkuklopsimine pole mingi probleem. Loomulikult pole mõtet hakata ise Wordi kirjutama ja keerulisemad projektid tuleb kindlasti kombinaadist tellida, aga oskus midagi oma kätega valmis teha on vajalik kasvõi selleks, et teada, mida tahta võib.
  Praktikas kipub iga viisakas ja tänapäevane süsteem ennast vähemalt veidi programmeerida laskma, näiteks on Office97 all kõik makrod nimelt sellessamas Visual Basicus kättesaadavad.
  Selline avatus lubab lihtsate vahenditega laiendada tekstitöötlus- või tabelarvutusprogrammi, luues oma maja jaoks vajaliku rakenduse, olgu see siis tekstipuhastaja, kirjade kirjutamise süsteem või laenukalkulaator.
  Lühidalt, mina olen otsustanud veel kord programmeerimise ära õppida. Visual Basic seob ühe lihtsalt mõistetava programmeerimiskeele visuaalsete kasutajaliidese loomise vahenditega -- mis tähendab, et ma lihtsalt joonistan olemasolevatest komponentidest (nupp, tekst, andmebaas jne) kasutajaliidese ja seejärel ütlen igale detailile, mida ta tegema peab. Äärmiselt mugav ja mis eriti oluline, annab oskuse ka mitteprogrammeerimisalaseid probleeme kiiresti nuppudeks jagada ja sõltumatult lahendada. Soovitan soojalt.
 • Hetkel kuum
Kõlvart ehk kukutabki Ratase. Aga edasi?
Riigikogu opositsioon on sisepoliitika tasakaalustaja, võimu kriitik ja korravalvur, mis aitab riigil probleeme lahendada, kuid erakonnal, kes soovib siin olla juhtrollis, tuleb ennekõike iseendas selgusele jõuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu opositsioon on sisepoliitika tasakaalustaja, võimu kriitik ja korravalvur, mis aitab riigil probleeme lahendada, kuid erakonnal, kes soovib siin olla juhtrollis, tuleb ennekõike iseendas selgusele jõuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti Panga prognoos: majandus paraneb, aga jääb tänavu miinusesse
Eesti Panga värske majandusprognoosi kohaselt paranevad tingimused majanduskasvu taastumiseks, tänavu liigub sisemajanduse kogutoodang tõusujoones, kuid aasta kokkuvõttes jääb majanduse maht siiski 0,6 protsenti väiksemaks.
Eesti Panga värske majandusprognoosi kohaselt paranevad tingimused majanduskasvu taastumiseks, tänavu liigub sisemajanduse kogutoodang tõusujoones, kuid aasta kokkuvõttes jääb majanduse maht siiski 0,6 protsenti väiksemaks.
Pangaaktsiad upitasid S&P 500 indeksi plussi
USA börside suuremad indeksid lõpetasid nädala esimese kauplemispäeva eri suundades: S&P 500 indeks ja Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgusid pangaaktsiate tõukel plussis, Nasdaq miinuses.
USA börside suuremad indeksid lõpetasid nädala esimese kauplemispäeva eri suundades: S&P 500 indeks ja Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgusid pangaaktsiate tõukel plussis, Nasdaq miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Juht laveerib coach'i rollis tundliku infoga
SEB Baltikumi jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit räägib Äripäeva raadios, millistest põhimõtetest ta lähtub, astudes ettevõtte sees coach'i rolli. „Piir eetilise ja ebaeetilise vahel on seal minu arust õhuke,“ tõdeb ta.
SEB Baltikumi jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit räägib Äripäeva raadios, millistest põhimõtetest ta lähtub, astudes ettevõtte sees coach'i rolli. „Piir eetilise ja ebaeetilise vahel on seal minu arust õhuke,“ tõdeb ta.
Rainer Saks: Ukraina võiduvõimalus on palju suurem, kui Venemaa kordab üht viga Venemaa "suurpealetungi" analüüs
Venemaa sumbunud suurpealetung on nende maksimum, kuid Ukraina pealetungi edukus sõltub sellest, kas Venemaa on oma vigadest õppinud, rääkis hommikuprogrammis julgeolekuekspert Rainer Saks.
Venemaa sumbunud suurpealetung on nende maksimum, kuid Ukraina pealetungi edukus sõltub sellest, kas Venemaa on oma vigadest õppinud, rääkis hommikuprogrammis julgeolekuekspert Rainer Saks.
Soome jääb sammu kaugusele NATOst, Rootsil on olukord keerulisem
Ungari ratifitseeris Soome liitumistaotluse NATOga, seega seisab viimane otsus Soome liitumise üle nüüd Türgi taga.
Ungari ratifitseeris Soome liitumistaotluse NATOga, seega seisab viimane otsus Soome liitumise üle nüüd Türgi taga.
Elon Musk hindas Twitteri väärtuse varasemast poole väiksemaks
Twitteri tegevjuht Elon Musk pakkus ettevõtte töötajatele aktsiahüvitist, mille tegi ettevõtte 20 miljardi dollari suuruse väärtuse pealt. Elon Musk ostis Twitteri eelmisel aastal 44 miljardi dollariga.
Twitteri tegevjuht Elon Musk pakkus ettevõtte töötajatele aktsiahüvitist, mille tegi ettevõtte 20 miljardi dollari suuruse väärtuse pealt. Elon Musk ostis Twitteri eelmisel aastal 44 miljardi dollariga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.