• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Programmeerimine massidesse!

  Minu veeru juurde käiv pilt muutus mõni nädal tagasi kaasaegsemaks, vahetades muuhulgas ajast-arust Excel 4.0 flopiketta hoopis kaasaegsema andmekandja vastu -- nimelt on see nüüd Visual Studio 5.0 CD. Excel on laiadele arvutikasutajate massidele kindlasti palju tuntum toode, miks mitte lihtsalt kerge upgrade versioonile 97?
  Visual Studio on mõeldud neile, kes ise tahavad tarkvara luua, sisaldab Visual Basicut, C++'i, Java++'i , ja FoxPro'd ehk lühidalt igasugu programmeerimiskeeli ja -vahendeid.
  Tarkvaralooja on kindlasti see, kes töötab programmeerimiskombinaadis, joob kokakoolat, sööb pitsat ja käib öösiti tööl, arvab keskmine arvutikasutaja. Veidi suuremate kogemustega kasutajal tuleb meelde, kuidas sai vanasti kaarte perforeeritud või kuidas nõukogudeaegne arvuti Nairi kolises.
  Vale puha, täna on programmeerimine taas jõudmas laiadesse rahvamassidesse, sest see on tehtud nii lihtsaks, mõnusaks ja visuaalseks, et oma tarbeks mõne igati viisaka Windowsi kasutajaliidesega programmijupi kokkuklopsimine pole mingi probleem. Loomulikult pole mõtet hakata ise Wordi kirjutama ja keerulisemad projektid tuleb kindlasti kombinaadist tellida, aga oskus midagi oma kätega valmis teha on vajalik kasvõi selleks, et teada, mida tahta võib.
  Praktikas kipub iga viisakas ja tänapäevane süsteem ennast vähemalt veidi programmeerida laskma, näiteks on Office97 all kõik makrod nimelt sellessamas Visual Basicus kättesaadavad.
  Selline avatus lubab lihtsate vahenditega laiendada tekstitöötlus- või tabelarvutusprogrammi, luues oma maja jaoks vajaliku rakenduse, olgu see siis tekstipuhastaja, kirjade kirjutamise süsteem või laenukalkulaator.
  Lühidalt, mina olen otsustanud veel kord programmeerimise ära õppida. Visual Basic seob ühe lihtsalt mõistetava programmeerimiskeele visuaalsete kasutajaliidese loomise vahenditega -- mis tähendab, et ma lihtsalt joonistan olemasolevatest komponentidest (nupp, tekst, andmebaas jne) kasutajaliidese ja seejärel ütlen igale detailile, mida ta tegema peab. Äärmiselt mugav ja mis eriti oluline, annab oskuse ka mitteprogrammeerimisalaseid probleeme kiiresti nuppudeks jagada ja sõltumatult lahendada. Soovitan soojalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.