• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Optsioonispetsialistid ei usu börsi kiiresse tõusu

  «Närvilised ajad Eesti aktsiaturul ei ole veel kaugeltki möödas,» ütles Hansapanga finantstoodete osakonna juhataja Tõnis Haavel. «Arvata, et turg kohe-kohe stabiliseerub või pöörab tõusuteele, on küll ennatlik.»
  Turu käitumist prognoosida on praegu Haaveli sõnul väga raske, sest aktsiate liikumine on tingitud puhtalt emotsionaalsetest teguritest, mitte fundamentaalnäitajatel põhinevast analüüsist.
  «Börsi kiire tõusu ennustajad räägivad sellest, kuidas nad tahaksid, et turg käituks, mitte sellest, mis tegelikult ees on,» tõdes Haavel. «Selle asemel, et uskuda ajakirjanduses esinevaid kommentaatoreid, tuleks hoopis uurida, mis on mujal maailmas pärast börsikrahhe toimunud.»
  Haaveli kinnitusel ei ole kodumaiste investorite aktiivsus optsioonilepingute sõlmimisel hoolimata aktsiaturu krahhidest vähenenud. Tema sõnul institutsionaalsed välisinvestorid praegu pigem müüvad optsioone, samal ajal kui kodumaised investeerijad teevad panuse börsi kiirele tõusule. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Argo Rosin: tõsiroheline pööre vajab rohkem insenere
Ühiskonnas tuleb hakata tunduvalt rohkem väärtustama reaalaineid ja insenertehnilisi erialasid, mis õpetavad ringmajanduse probleeme lahendama, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli professor ja inseneriteaduskonna teadusprodekaan Argo Rosin.
Ühiskonnas tuleb hakata tunduvalt rohkem väärtustama reaalaineid ja insenertehnilisi erialasid, mis õpetavad ringmajanduse probleeme lahendama, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli professor ja inseneriteaduskonna teadusprodekaan Argo Rosin.
Euroopa turgudel korralik kukkumine
Euroopa aktsiaindeksid on täna langenud, sest omikroni tüvi tekitab jätkuvalt ebakindlust ning Föderaalreserv võib intressimäärasid tõsta arvatust varem, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaindeksid on täna langenud, sest omikroni tüvi tekitab jätkuvalt ebakindlust ning Föderaalreserv võib intressimäärasid tõsta arvatust varem, vahendab Reuters.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.