29. oktoober 1997 kell 22:00

Soome erastab oma Telecom Finlandi

Soome posti- ja telekommunikatsiooniteenuseid osutav riiklik kontsern Suomen PT OY, mis ühendati 1994, jaotatakse kaheks. Ettepanek tuli Soome valitsuse majanduspoliitiliselt komisjonilt, lõpliku otsuse teeb parlament.

Ettepaneku järgi jääb postiteenuseid osutav Suomen Posti Oy riiklikku omandisse. Praegusest kontserni emafirmast, telekommunikatsiooniteenuseid osutavast Telecom Finland OYst moodustatakse uus kontsern, mille bilanssi kantakse ka PT-kontsernile kuulunud 27% osalus TT Tieto OYs. Laiendatakse kontserni omanikeringi ja kontsern viiakse börsile.

Soome transpordiministri Matti Aura sõnul on uue kontserni väärtus ligi 15--20 mld marka. Kontserni erastatav osa on 15--20%.

Riik loodab müügist tulu saada 2--4 miljardit Soome marka.

Telecomi aktsiad kavatsetakse müüa Soome turul, võimalike investoritena nähakse ka rahvusvahelisi suurinvestoreid. Tegemist on Soome kõikide aegade suurima aktsiatehinguga. STT-ETA

Hetkel kuum