5. november 1997 kell 22:00

Põlvasse moodne keskus

Põlva TÜ soovib ühendada lähilinnade tarbijate ühistud

«Kui Tartu välja arvata, siis Lõuna-Eestis teist nii suurt kaubakeskust polegi,» ütles Põlva tarbijate ühistu juhatuse esimees Peeter Urman. Järgmise aasta juuliks saab kompleks valmis ja hakkab ilmselt kandma nime Põlva kaubakeskus.

Peeter Urmani sõnul suureneb kaubamaja praegune müügipind poole võrra, moodustades järgmisel suvel 4000 m².

«Siia tuleb ka Lõuna-Eesti suurim, 800m² müügipinnaga toidukauplus,» ütles Põlva kaubamaja direktor Aulis Pellenen.

Seni laopinnaks olnud keldrikorrusele rajatakse majatarvete, kodutekstiili ja mööblikauplus. Esimesele korrusele tulevad kauplused, teisele korrusele lisaks ka söögikohad. Kolmandal korrusel asuv saal ehitatakse ümber tarbijate ühistu kontoriks ja ülejäänud 250 m² renditakse välja. Kaubakeskusse tehtava investeeringu tasuvusaeg on kaheksa aastat.

«Katus on juba uuendatud, keldris ja senises restoranis oleme remonti alustanud,» ütles Urman. Projekt telliti Põlva firmalt AS Resand. Ehituse peatöövõtja konkurss on läbi viimata.

Põlva tarbijate ühistu on Eesti 30 tarbijaühistu hulgas esimeste seas nii käibe kui kasumi poolest. Põlvas on tarbijate ühistu suuruselt teine ettevõte Põlva Piima järel.

Pisut alla seitsme tuhande elanikuga Põlvas annab tarbijate ühistu tööd 220 inimesele. Möödunud aastal valmis Põlva tarbijate ühistul Lõuna-Eesti suurim selvekauplus, mille kuukäive küünib 2 miljoni kroonini.

«Mõttekas oleks, et Põlva, Võru, Räpina ja Antsla ühistud ühineksid,» ütles Urman. Lõuna-Eestis tekiks võimas kaubandusorganisatsioon, kes suudaks vastu seista väliskapitaliga kauplusekettidele, lisas ta. Ka sisse osta oleks koos lihtsam ja võimaldaks hindu all hoida.

«Püüdsime Räpina TÜga läbirääkimisi alustada, aga nad ei soovinud meiega esialgu sel teemal vestelda,» nentis Urman. Ühinemismõtteid pole ta maha matnud ja kavatseb koostööettepaneku teha veel Võru, Antsla ja võib-olla ka Valga ühistule.

Hetkel kuum