5. november 1997 kell 22:00

Rautaruukki laiendab haaret

Soome ehitusmaterjalifirma Rautaruukki on 1992. aastast peale tunginud Baltimaade ja Lääne-Venemaa turule, kus tema käive küünib juba 2,7 miljardi Eesti kroonini, ja see edu kannustab teda pürgima kaugemale Ida-Euroopasse.

Et pääseda Balkani turule, on Rautaruukki asutanud Slovakkias Kosices terasefirmaga VSZ Ocel ühisfirma Rannila Kosice, mis hakkab valmistama profileeritud terastooteid. VSZ Ocel kuulub Slovakkia suurima ettevõtte VSZ kontserni koosseisu, mis on erastatud ja noteeritud Bratislava börsil.

Ühisettevõtte tootmismahuks planeeritakse 50 000 tonni teraskatteid ja võimalikuks turupiirkonnaks peetakse peale Slovakkia veel Ungarit, Rumeeniat, Bulgaariat, Kreekat ja Türgit.

Rautaruukki Pärnu tehas Rannila Profiil valmistab terasest seina- ja katusekattematerjale. KL

Hetkel kuum