6. november 1997 kell 22:00

Amserv Grupp läheb börsile

Toyota ja Opeli toodangu müügiga tegelev AS Amserv Grupi nõukogu esimees Raivo Aavisto ütles, et vastavasisulise otsuse võttis ettevõtte nõukogu vastu eelmisel nädalal. Enne seda me veel kahtlesime, kas on mõistlik börsile minna, arvestades eriti praegust hinnalangust, lausus Aavisto.

Kes saab Amserv Grupi börsileminekul firma usaldusisikuks, otsustab börsi noteerimiskomisjon. Ühe variandina võib Aavisto sõnul selleks saada Forekspank. Suvel toimunud Amserv Grupi emissiooni korraldas Hoiupanga Investeeringute AS.

ASi Amserv Grupp juhatuse esimees Raivo Kütt ütles, et analüütikute hinnangul võiks ettevõtte aktsiate hinnaks kujuneda börsil 150--200 krooni. Sellise hinna on analüütikud välja pakkunud, arvestades ettevõtte käesoleva aasta tulemusi, lisas Kütt. Praegu müüakse 10kroonise nominaaliga Amserv Grupi aktsiat 108--118 krooniga.

Praegu ainsa automüüjana Tallinna börsil oleva Nissani toodangu jaemüüja ASi Fakto üheksa kuu puhaskasum oli 3,9 mln ja käive 267,9 mln krooni. Fakto aktsia sulgus eile 18 krooni juures.

Hetkel kuum