• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miks Berezovski tagandati

  Berezovski tagandamise nõu andsid Jeltsinile valitsuse reformipoliitikud, esimesed asepeaministrid Anatoli T?ubais ja Boriss Nemtsov. Berezovski on üks osapooli Venemaa erastamisprotsessis käivas pankurite sõjas.
  Berezovski põhivastane selles sõjas on pankur Vladimir Potanin. Mõlemal vastasel on mängus suured huvid nii majanduses kui ka meedias. Oletatakse, et nende ja veel viie pankuri kontrolli all on ligi 50% Venemaa majandusest. Ühtlasi olid nad Boriss Jeltsini valimiskampaania põhilised rahastajad.
  Multimiljonär Berezovski erastas juba 1990. aastate algul oma firma Logovaz kaudu Avtovazi autotehase kogu müügivõrgu ja teenis oma varanduse sellega, et ostis Ladasid odava ekspordihinnaga ja müüs neid kallimalt siseturul.
  Veel kuulub Berezovskile suur aktsiapakk Aeroflotis, naftafirmas Sibneft ja ta kontrollib tähtsaid meediakanaleid nagu telekanal ORT ja ajaleht Nezavissimaja Gazeta.
  Vladimir Potanin on Venemaa suurpanga Oneximbanki juhatuse esimees ning talle kuuluvad naftafirma Sidanko, Norilsk Nikkeli ja Svjazinvesti aktsiapakid. Meediaväljaannetest on tema mõju all Izvestija, Komsomolskaja Pravda ja uus ärileht Russki Telegraf.
  Rahandusminister Anatoli T?ubais süüdistab Berezovskit selles, et too on püüdnud suuri erastatavaid riigiettevõtteid enda kätte haarata sisetehingutega ja turuhinnast tunduvalt odavamalt.
  Berezovskil on halb maine nii venelaste kui ka välismaalaste seas. Seevastu Potanin näib olevat rohkem avatud majanduse pooldaja, kes teeb tihedat koostööd välisinvesteerijatega.
  Kui suvel pani riik müüki 25% Svjazinvesti aktsiaid, siis Berezovski kaotas Potaninile, kes tegi pakkumise koos George Sorosiga. Peatselt tulevad 24% Svjazinvesti aktsiatest ja Rosnefti aktsiapakk enampakkumisele ning on kindel, et ostjate seas on nii Berezovski kui ka Potanin, ja seekord loodetavasti juba ausas konkurentsis. DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.