• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miks Berezovski tagandati

  Berezovski tagandamise nõu andsid Jeltsinile valitsuse reformipoliitikud, esimesed asepeaministrid Anatoli T?ubais ja Boriss Nemtsov. Berezovski on üks osapooli Venemaa erastamisprotsessis käivas pankurite sõjas.
  Berezovski põhivastane selles sõjas on pankur Vladimir Potanin. Mõlemal vastasel on mängus suured huvid nii majanduses kui ka meedias. Oletatakse, et nende ja veel viie pankuri kontrolli all on ligi 50% Venemaa majandusest. Ühtlasi olid nad Boriss Jeltsini valimiskampaania põhilised rahastajad.
  Multimiljonär Berezovski erastas juba 1990. aastate algul oma firma Logovaz kaudu Avtovazi autotehase kogu müügivõrgu ja teenis oma varanduse sellega, et ostis Ladasid odava ekspordihinnaga ja müüs neid kallimalt siseturul.
  Veel kuulub Berezovskile suur aktsiapakk Aeroflotis, naftafirmas Sibneft ja ta kontrollib tähtsaid meediakanaleid nagu telekanal ORT ja ajaleht Nezavissimaja Gazeta.
  Vladimir Potanin on Venemaa suurpanga Oneximbanki juhatuse esimees ning talle kuuluvad naftafirma Sidanko, Norilsk Nikkeli ja Svjazinvesti aktsiapakid. Meediaväljaannetest on tema mõju all Izvestija, Komsomolskaja Pravda ja uus ärileht Russki Telegraf.
  Rahandusminister Anatoli T?ubais süüdistab Berezovskit selles, et too on püüdnud suuri erastatavaid riigiettevõtteid enda kätte haarata sisetehingutega ja turuhinnast tunduvalt odavamalt.
  Berezovskil on halb maine nii venelaste kui ka välismaalaste seas. Seevastu Potanin näib olevat rohkem avatud majanduse pooldaja, kes teeb tihedat koostööd välisinvesteerijatega.
  Kui suvel pani riik müüki 25% Svjazinvesti aktsiaid, siis Berezovski kaotas Potaninile, kes tegi pakkumise koos George Sorosiga. Peatselt tulevad 24% Svjazinvesti aktsiatest ja Rosnefti aktsiapakk enampakkumisele ning on kindel, et ostjate seas on nii Berezovski kui ka Potanin, ja seekord loodetavasti juba ausas konkurentsis. DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Investori nädal: aktsionäride koosolekud, LHV aktsiate ja BluOri võlakirjade märkimine
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.