10. november 1997 kell 22:00

Kuu aja pärast suletakse Euroopa

Poola on paika pannud tähtaja: alates 11. detsembrist ei aktsepteerita enam kvoodiväliseid ehk ostetud teelube. Kuna kvoodi järgi eraldatud tasuta teeload on ammu otsas, tähendab see, et läbi Poola saavad edaspidi sõita vaid käputäis CEMTi omanikke.

Euroopa teedel külitava Poola sulgemine on autovedudele tõsine löök. Seda imekspandavam on Poola üleolev suhtumine -- tekkivaid probleeme arutatakse alles pärast uue korra jõustumist -- ning Eesti riigiametnike alistuv leppimine pealesurutud tingimustega. «Me ei saa teist riiki sundida läbirääkimisi varem alustama. Nad ütlevad, et neil pole varem võimalik,» on olukorda kommenteerinud teede- ja sideministeeriumi maanteeliikluse osakonna juhataja asetäitja Alar Ehasalu.

Hetkel kuum