• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs rahustas investoreid

  Eilne hüppeline tõus börsil ja nelja panga otsus mitte nõuda repolaenude likvideerimist rahustas maha investorid, kes olid kaotamas lootust järjest sügavamale langeval aktsiaturul. Enamiku aktsiate hinnad tõusid juba hommikul 10 protsendi võrra ja jäid uuele kõrgusele püsima kuni kauplemispäeva lõpuni.
  «Näib, et mustast masendusest on üle saadud,» kirjeldas turul toimuvat Hansapanga aktsiaturgude osakonna juhataja Tõnu Pekk. Tema sõnul oli aktsiahindade tõus põhjendatud, kuna hinnad olid langenud väga madalale.
  Endine väärtpaberiinspektsiooni asejuhataja Indrek Jakobson ütles väärtpaberiturgu kommenteerides, et eilne hindade tõus oli rõõmustav ja andis märku, et põhi on möödas.
  Hiljuti ASi HT Finants maaklerina tööle asunud Jakobson tunnistas, et ta on ise veel äärmiselt ettevaatlik nii investeerimisel kui soovituste jagamisel. «Tormates võib võita, aga ka kaotada,» kinnitas ta.
  Tallinna Panga juhatuse liige Martti Siimann ütles, et eilne hinnatõus ei tähenda veel trendi muutumist aktsiaturul. Samas tunnistas ta, et praegustel madalatel hinnatasemetel on börsile tagasi tulemas mitmed välisinvestorid.
  Maaklerfirma Handelsbanken Aktoris juhataja Auli Kumpulainen ütles, et eilne hinnatõus võis olla tingitud ligi 20 protsendi suurusest langusest börsil selle nädala alguses. «See oli liiga suur miinus, mida eile lihtsalt korrigeeriti,» leidis ta.
  Kumpulainen ütles, et ta usub väärtpaberituru peatsesse rahunemisesse ja turu stabiliseerumisse. Tema hinnangul hakkab väärtpaberiturg taas tõusma selle aasta lõpus või järgmise aasta alguses, kuna Eesti majandus on väga heas korras ja laenuintressid pole eriti kõrgele tõusnud.
  Tõnu Pekk prognoosis, et aktsiahindade tõus ei ole tulevikus enam nii kiire kui varem, sest paljud investorid muutuvad väärtpaberituru suhtes ettevaatlikumaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tervishoiuettevõtte juht: võib-olla oleme me osalised uue ajastu tekkes
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Selgus Eesti parim juht
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.