16. november 1997 kell 22:00

Lühiuudised

Janno Reiljaniga pole peaminister Mart Siimann kohtunudki, väitis valitsuse pressibüroo direktor Juhan Kivirähk reedel. Ta lükkas ümber uudise, nagu asuks Reiljan Ardo Hanssoni asemele peaministri nõunikuks.

Janno Reiljan ütles, et talle ei ole keegi teinud ettepanekut asuda peaministri majandusnõunikuks. «Olin ise ka üllatunud, kui kuulsin seda uudist hommikul raadiost,» lisas ta. ÄP

Tallinna linnavalitsus otsustas reedel, et järgmise aasta juulis ei kehtestata Tallinnas üheprotsendilist müügimaksu. Abilinnapea Ants Leemetsa sõnul ei olnud müügimaksu kehtestamise idee eesmärk omaette. Maksu kehtestamine oli seotud linna investeeringute katte leidmise vajadusega, ütles Leemets.

Leemets lisas, et 1999. aastal tullakse müügimaksu kehtestamise juurde tagasi. ÄP

Transpordimeeste käest väljalibisenud kirjastuse Eesti Raamat rahaseif purustas reedel Tallinnas Pärnu mnt 10 asuva eliitmaja trepi. Inimesed viga ei saanud, kuid suur raudseif tekitas treppi mitme meetri suuruse augu.

Samas hoones draamateatri vastas asuvad Prantsusmaa ja Itaalia suursaadiku residents ning advokaadibüroo Raidla & Partnerid kontor, kuhu pääseb esialgu vaid kitsukese lifti abil, kuni ehitatakse ajutine puust trepp.

Maja haldava ASi Elias direktor Indrek Ilomets ütles mõni tund pärast õnnetust, et kahju pole ekspertiis veel kindlaks teinud. «See on kõige ehtsam vastutustundetus,» süüdistas Ilomets kirjastust, kes valmistus majast välja kolima.

Ilomets ütles, et ta ei kavatse kahju sisse nõuda Eesti Raamatult, sest maja on kindlustatud kindlustusseltsis Seesam. ÄP

Hetkel kuum