17. november 1997 kell 22:00

Börs taas langusmeeleolus

Langus Tallinna börsil sai eile uut hoogu. ÄP indeks kukkus päevaga 6,33% ja lõpetas börsi sulgemisel 701,15 punkti tasemel. Kauplemisaktiivsus oli keskpärane, registreeritud 663 tehingu kogukäive oli 73,27 mln kr.

Eilse languse üheks mootoriks oli Äripäeva artikkel, kus paar mõjukat pankurit avaldasid arvamust, et Tallinna börs ei pruugi niipea kosuda. Börsi liikumine pandi paika esimese 15 kauplemisminuti jooksul, pärast lõunat hinnad stabiliseerusid.

HF Kapitali maakler Kaur Elviste ütle eilset päeva BNSile kommenteerides, et eilse langusega läksid kaasa rohkem spekulandid, kes eeldasid, et turg teeb veelgi suurema kukkumise. See lubab loota, et täna liigub turg tõusu suunas. Tõusu hetkel keegi ennustada siiki ei julge, kuid loodetakse siiski hindade languse peatumist.

Küllaltki elav ja selgesuunaline oli eile kauplemine pangasektori aktsiatega. Pangasektori aktsiate käive andis ca 90% börsisüsteemi kogukäibest. Aktsiate hinnamuutused jäid suurematel pankadel -5,22% (Forekspank) ja -11,11% (Hoiupank) vahele. EVEA Panga aktsia tegi päevaga 7,14protsendise tõusu ja lõpetas börsi sulgemisel 15 kr tasemel.

Hetkel kuum