• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome börsifirmade hiilgav aasta

  Seda ennustab Soome Kauppalehti firmade 6--9 kuu tulemuste põhjal. Ilmneb, et enim on oma tulemusi parandanud suurfirmad Nokia, Merita, UPM-Kymmene, Outokumpu ja Neste. Seejuures on konjunktuuri areng enim soosinud Outokumput ja Nestet.
  Kui vaadata valdkondade kaupa, siis on kõige paremini läinud elektroonika- ja metsatööstusel, pankadel, metalli- ja keemiatööstusel ning kindlustusel.
  Kui eelmisel aastal börsifirmade rentaablus kahanes, siis sel aastal on see taas tõusnud üle-eelmise aasta tipptasemele. Kolmest firmast kahe puhastulu tõusis rohkem kui 10 protsenti käibest, mis on suurepärane näitaja ka rahvusvahelises ulatuses. Firmade senine tänavune käive on kokku 319 miljardit marka, mis on 12 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.
  Seetõttu peab Kauppalehti arusaadavaks, miks osa suuri rahvusvahelisi investeerimispanku peab Soome firmasid Rootsi omadest paremaks investeerimisobjektiks.
  Eelmise aasta eest maksid Soome firmad rekordiliselt dividende, ehkki tulemused halvenesid. Dividendide summa ulatus 7,1 miljardi margani, mis moodustas peaaegu 40 protsenti puhaskasumist. Tänavune dividendide määr kasvab 9--10 miljardi margani, kuid selle osakaal puhaskasumis on väiksem ehk umbes kolmandik. KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Tallinna börs lõpetas nädala LHV ja Enefiti tõukel plussis
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Restoraniomanik Michelini tunnustusest: veel ei tea, kuidas see mõjutab
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.