• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome börsifirmade hiilgav aasta

  Seda ennustab Soome Kauppalehti firmade 6--9 kuu tulemuste põhjal. Ilmneb, et enim on oma tulemusi parandanud suurfirmad Nokia, Merita, UPM-Kymmene, Outokumpu ja Neste. Seejuures on konjunktuuri areng enim soosinud Outokumput ja Nestet.
  Kui vaadata valdkondade kaupa, siis on kõige paremini läinud elektroonika- ja metsatööstusel, pankadel, metalli- ja keemiatööstusel ning kindlustusel.
  Kui eelmisel aastal börsifirmade rentaablus kahanes, siis sel aastal on see taas tõusnud üle-eelmise aasta tipptasemele. Kolmest firmast kahe puhastulu tõusis rohkem kui 10 protsenti käibest, mis on suurepärane näitaja ka rahvusvahelises ulatuses. Firmade senine tänavune käive on kokku 319 miljardit marka, mis on 12 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.
  Seetõttu peab Kauppalehti arusaadavaks, miks osa suuri rahvusvahelisi investeerimispanku peab Soome firmasid Rootsi omadest paremaks investeerimisobjektiks.
  Eelmise aasta eest maksid Soome firmad rekordiliselt dividende, ehkki tulemused halvenesid. Dividendide summa ulatus 7,1 miljardi margani, mis moodustas peaaegu 40 protsenti puhaskasumist. Tänavune dividendide määr kasvab 9--10 miljardi margani, kuid selle osakaal puhaskasumis on väiksem ehk umbes kolmandik. KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Millist lennuaktsiat osta? Minu portfellis olev lennufirma on sihikindlalt läbi kriisi vuhisenud
Pandeemiakriis lennunduses näitas selgelt kätte, millised firmad ja ärimudelid on elujõulised ja jätkusuutlikud ning millised mitte. Kes on, need tulevad kriisist välja kõigi tulede põledes ja lippude lehvides, valmis hõivama palju suuremat turuosa. Õnneks on Ryanair minu portfellis üks selline.
Pandeemiakriis lennunduses näitas selgelt kätte, millised firmad ja ärimudelid on elujõulised ja jätkusuutlikud ning millised mitte. Kes on, need tulevad kriisist välja kõigi tulede põledes ja lippude lehvides, valmis hõivama palju suuremat turuosa. Õnneks on Ryanair minu portfellis üks selline.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.