• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaal väike paranemine

  Läti börs liikus regiooni juhtturu, Eesti, ja Tallinna börsi jälgedes. Kõigi juhtivate aktsiate hinnad langesid, viies börsi indeksi 4,93% allapoole, 323,58 punktile. Börsi päevakäive oli vaid 340 000 latti (8,1 mln kr). Sarnaselt Eestile viitavad kohalikud maaklerid Läti juhtivate aktsiate fundamentaalnäitajatega võrreldes äärmiselt madalale langenud hindadele. Investorid aga ootavad ostmisega aktsiaid, sest turul levib arvamus, et hinnad võivad veelgi langeda. Läti maaklerite sõnul on enamiku praegu tehtavate müügitehingute taga Eesti investorid.
  Ka Leedu börs on jätkuvalt langusmeeleolus. Litin-A indeks tegi eile 1,17protsendise languse ja lõpetas päeva napilt ülalpool 2000 punkti taset, 2009,75 punktil. Vilniuse börsi käive oli koos blokktehingutega 2,9 mln litti (10,03 mln kr). Languse mootoriks olid ka Vilniuses just likviidsemad ehk nn blue chip aktsiad. Maaklerite sõnul on languse peamisi põhjusi see, et mitte keegi pole hetkel huvitatud oma raha paigutamisest arenevatele turgudele ja seega ei saa juhtuda midagi positiivset, enne kui toimub pööre arenevatel turgudel üle maailma.
  Venemaa kauplemissüsteemis tegid aktsiate hinnad eile suhteliselt tagasihoidlikus kauplemises läbi korraliku 2,45protsendise tõusu. Maaklerid ei julge siiski prognoosida tõusutrendi algust, sest uut raha, mis viiks aktsiate hinnad üles, pole hetkel turule kuskilt juurde tulemas. Turg on endiselt närviline ja maaklerid arvavad, et kriis pole vee ületatud.
  USA aktsiaturud liikusid kolmapäeval taas üles, saades tuge ligi kahe aasta kõrgeimast võlakirjaturust. Dow jõudis oktoobri lõpu suurlanguse järel esmakordselt üle 7700 punkti ning ka laiemat turgu kajastav S&P500 lähenes 950 punktile. Investorid on taas liikumas turule, kuid esialgu valitakse panuseid hoolikalt ning vaid kvaliteetsete ja likviidsete seast. See tõukab Dow'd, kuna riskialtim Nasdaq jõudis vaid nappi plussi, olles enamiku päevast kaubelnud negatiivsel pinnal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.