• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aastalõpu hinnaprognoosid tõenäoliselt ei täitu

  EE Investeeringute prognoos veebruaris
  - Hansapank 225
  - Hoiupank 130
  - Ühispank 60
  - Norma 80
  - Rakvere LK 20
  Prognoos tehti kasutada oleva informatsiooni ja eelnevate hinnaliikumiste põhjal. Me ei lisanud automaatselt P/E suhtele tuginevat hinda.
  Prognooside täitmine aasta lõpuks oleks täiesti reaalne, kui aktsiate hinnad hakkaksid peegeldama ettevõtete tegelikke majandustulemusi.
  Prognoose tehes ei osanud me ette näha nii häid ettevõtete majandustulemusi. Kui vahepeal ei oleks olnud sellist kiireti tõusu ja meeletut langust, siis võiksid tegelikud hinnad aasta lõpuks olla oluliselt kõrgemad aasta alguse ka kõige julgematest prognoosidest. Hansapank oleks tõenäoliselt veidi alla 200 krooni taseme.
  Me ise kujundame turusituatsiooni selliseks. Kui turul puudub muu aktiivsus, siis mõjutavad seda väikeinvestorid. Viimased on aga paanikas ega suuda enam olukorda adekvaatselt hinnata.
  ICI Trusti prognoos veebruaris
  - Hansapank 124*
  - Hoiupank 131
  - Ühispank 61
  - Norma 74
  - Rakvere LK 16,9
  Ühispanka, mille aktsia hind tol ajal oli 39 krooni, suhtusime me optimistlikumalt kui Hansapanga aktsiasse.
  Tõenäosus, et aasta alguse prognoosid täidetakse, on umbes 30 protsenti. Kõik sõltub sellest, kuidas meie kõigi armastatud pangad languse üle elavad. Kui oktoobris õnnestus neil veel midagi ära peita ja ümber teha, siis novembris ei ole see enam võimalik.
  Hansapangal on raske prognoositud hinnatasemele tõusta, kuid Hoiupanga raskused on veelgi suuremad. Ühispanga ja Norma puhul on tõenäosus suurem. Rakvere lihakombinaadilt oodati paremaid tulemusi. Kui varem väideti, et mida suurem ja kiirem on langus, seda kiirem on ka järgnev tõus, siis nüüd võib väita, et mida kiirem langus, seda raskem on tagasitulek. Investorid on tehtud lihtsalt väga ettevaatlikuks.
  Äripäeva prognoos veebruaris
  Hansapank 155*
  - Hoiupank 150
  - Ühispank 70
  - Norma 80
  - Rakvere LK 20
  Prognoosid said tehtud turu keskmist ja stabiilset arengut arvestades. Ettevõtete poolaasta majandustulemuste avaldamise järel stabiilse arengu jätkudes oleks need tõenäoliselt osutunud aasta lõpuks liiga madalateks.
  Suvine kiire tõus lõi arengu rütmist välja ja järgnenud langus andis omakorda lõpliku hoobi. Praegu võib väita, et enamik neist prognoosidest ei täitu.
  Kõige reaalsem on Norma ja Ühispanga ennustatud hinnataseme saavutamine.
  Ühispanga majandustulemuste ootused olid veebruari lõpus tagasihoidlikud ja ega eriliselt suuri lootusi ei pandud ka nende paranemisele.
  Ettevõtete majandustulemustest lähtudes võiksid aktsiate hinnad olla tunduvalt kõrgemal tasemel, kuid praegu ei näe ma reaalset võimalust tõusuks. Turg on niivõrd ära hirmutatud, et keegi ei julge enam midagi teha. Olukorra paranemine peab alguse saama finantssüsteemist, börsilt ei saa see pihta hakata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.