• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aastalõpu hinnaprognoosid tõenäoliselt ei täitu

  EE Investeeringute prognoos veebruaris
  - Hansapank 225
  - Hoiupank 130
  - Ühispank 60
  - Norma 80
  - Rakvere LK 20
  Prognoos tehti kasutada oleva informatsiooni ja eelnevate hinnaliikumiste põhjal. Me ei lisanud automaatselt P/E suhtele tuginevat hinda.
  Prognooside täitmine aasta lõpuks oleks täiesti reaalne, kui aktsiate hinnad hakkaksid peegeldama ettevõtete tegelikke majandustulemusi.
  Prognoose tehes ei osanud me ette näha nii häid ettevõtete majandustulemusi. Kui vahepeal ei oleks olnud sellist kiireti tõusu ja meeletut langust, siis võiksid tegelikud hinnad aasta lõpuks olla oluliselt kõrgemad aasta alguse ka kõige julgematest prognoosidest. Hansapank oleks tõenäoliselt veidi alla 200 krooni taseme.
  Me ise kujundame turusituatsiooni selliseks. Kui turul puudub muu aktiivsus, siis mõjutavad seda väikeinvestorid. Viimased on aga paanikas ega suuda enam olukorda adekvaatselt hinnata.
  ICI Trusti prognoos veebruaris
  - Hansapank 124*
  - Hoiupank 131
  - Ühispank 61
  - Norma 74
  - Rakvere LK 16,9
  Ühispanka, mille aktsia hind tol ajal oli 39 krooni, suhtusime me optimistlikumalt kui Hansapanga aktsiasse.
  Tõenäosus, et aasta alguse prognoosid täidetakse, on umbes 30 protsenti. Kõik sõltub sellest, kuidas meie kõigi armastatud pangad languse üle elavad. Kui oktoobris õnnestus neil veel midagi ära peita ja ümber teha, siis novembris ei ole see enam võimalik.
  Hansapangal on raske prognoositud hinnatasemele tõusta, kuid Hoiupanga raskused on veelgi suuremad. Ühispanga ja Norma puhul on tõenäosus suurem. Rakvere lihakombinaadilt oodati paremaid tulemusi. Kui varem väideti, et mida suurem ja kiirem on langus, seda kiirem on ka järgnev tõus, siis nüüd võib väita, et mida kiirem langus, seda raskem on tagasitulek. Investorid on tehtud lihtsalt väga ettevaatlikuks.
  Äripäeva prognoos veebruaris
  Hansapank 155*
  - Hoiupank 150
  - Ühispank 70
  - Norma 80
  - Rakvere LK 20
  Prognoosid said tehtud turu keskmist ja stabiilset arengut arvestades. Ettevõtete poolaasta majandustulemuste avaldamise järel stabiilse arengu jätkudes oleks need tõenäoliselt osutunud aasta lõpuks liiga madalateks.
  Suvine kiire tõus lõi arengu rütmist välja ja järgnenud langus andis omakorda lõpliku hoobi. Praegu võib väita, et enamik neist prognoosidest ei täitu.
  Kõige reaalsem on Norma ja Ühispanga ennustatud hinnataseme saavutamine.
  Ühispanga majandustulemuste ootused olid veebruari lõpus tagasihoidlikud ja ega eriliselt suuri lootusi ei pandud ka nende paranemisele.
  Ettevõtete majandustulemustest lähtudes võiksid aktsiate hinnad olla tunduvalt kõrgemal tasemel, kuid praegu ei näe ma reaalset võimalust tõusuks. Turg on niivõrd ära hirmutatud, et keegi ei julge enam midagi teha. Olukorra paranemine peab alguse saama finantssüsteemist, börsilt ei saa see pihta hakata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.