• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viru Ranna kasum jäi väikeseks

  ASi Viru Rand oktoobri puhaskasum jäi alla 100 000 krooni. Viru Ranna juhatuse esimees Endel Pilder põhjendas 83 000 krooni suurust kasumit toorkala kehva kvaliteedi ja hindade tõusuga.
  Kuigi Eesti ühe suurema kalatööstusettevõtte oktoobri kasumiks oli prognoositud ligi 1,5 miljonit krooni, oli juba kuu alguses näha, et seda ei suudeta täita, ütles Pilder. «Kala oli liiga väike, mistõttu langes ka tööviljakus,» põhjendas ta.
  Viru Ranna septembri puhaskasum oli kaks miljonit krooni.
  Endel Pilderi sõnul tõuseb kala hind ka seetõttu, et kala tarbimus suureneb, ressursid aga ei muutu. «Hinnad näitavad selget tõusutrendi,» lausus Pilder.
  Seoses toorkala kallinemisega oktoobris kasvasid Viru Ranna tootmiskulud toorkala osas 6,1 protsenti ja taara osas 9,6 protsenti. Viru Rand ostab kokku 55 protsenti oma toorainest, ülejäänu püütakse ise.
  Hiiumaal kalapüügiga tegeleva firma Dagomar juhataja Marek Harjak kinnitas, et kala oli oktoobris tõepoolest vähe ja kala kvaliteet oli viletsam kui varem. «Kala hinda kergitab lisaks suurenenud tarbimisele ka kütuseaktsiis ja palgakulud,» ütles Harjak.
  Viru Ranna käesoleva aasta kasumiprognoos on 15 miljonit krooni, ettevõtte kümne kuu puhaskasum oli 11,9 miljonit krooni.
  Endel Pilderi sõnul ei kaalu Viru Rand vaatamata oktoobri kehvadele majandustulemustele oma kasumiprognoosi muutmist. Kümne kuuga eksportis Viru Rand kalatooteid 228,6 miljoni krooni eest, mis moodustab 86 protsenti kogu toodangust. Viru Ranna kümne kuu netokäive oli 271,7 miljonit krooni. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.