• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ohtliku veose transpordihind on ettearvamatu Venemaa

  - juhil peab kaasas olema:
  veose saatekiri,
  ohtlike veoste veo autojuhi koolituse tunnistus,
  veetava ohtliku veose ohutusjuhend;
  - autol peab olema:
  sõiduki ohtliku veose autoveole lubamise tunnistus (tehnoülevaatuse läbinud sõiduki kohta väljastab ülevaatuspunkt ohtliku veose veole lubamise tunnistuse, millele on märgitud, millise ohuklassi aine(te) ja esemete veole sõiduk on lubatud -- vt 17.06 Äripäeva);
  - Venemaa transpordiinspektsioon on tugevdanud ohtlike ainete veol ADR-nõuete täitmise kontrolli. See tähendab, et autol peab olema ADR-nõuete kohane varustus ja autojuhil vastav luba.
  Venemaale sõidul peab olema kaasas:
  - autojuhil: viisaga pass, juhiluba, sõidumeerik või autojuhi kontrollraamat;
  - autol: veoluba, auto registreerimistunnistus, kindlustus;
  - koormal: TIR-vihik, tollidokumendid.
  Veokite sõidupiirang:
  3,5tonnise kandejõuga veoautodel on keelatud liiklemine Sadovaja ringteel ja sellega piiratud alal tööpäeviti kella 8.00--19.00.
  Tasulised load:
  - Venemaa teeluba 250 dollarit;
  - sõitmine üle 3,5tonnise kandejõuga veokiga
  Sadovaja ringteel ja sellega piiratud alal:
  ühekordne luba 215 dollarit;
  aastane luba 710 dollarit;
  - raskekaaluliste koormate load:
  45tonnise koorma (normaalne täismass 38 tonni) luba sõiduks Moskvasse ca 750 Saksa marka.
  Muutused kaupade Venemaale sisse- ja väljaveo korras:
  alates septembrist muutus kaupade Venemaale impordi ja ekspordi kord. Täiustatud on tollideklaratsioonide täitmise korda, kaupade sisseveol nõutakse hulgaliselt lisadokumente ja sertfikaate. Lisainformatsiooni saab ERAAst.
  Tea oma partnerite tausta:
  Veose tellijal on soovitav teada oma Venemaa partneri tausta. Kui Venemaa tollil tekib kahtlus, et kauba saaja tahab kõrvale hiilida maksude tasumisest, suunatakse veok koos koormaga kahtlusaluste autode terminaali (t?jornaja krjaz). Sellega kaasneb veo tellijale vältimatu kulude kasv.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.