14. detsember 1997 kell 22:00

Levicom Interneti-firma ainuomanikuks

Septembris loodud ASi Netexpress osalus jagunes seni Levicomi ja Baltic Computer Systemsi (BCS) vahel võrdselt. Netexpressi aktsiakapitali nimiväärtus on 100 000 krooni, poolte aktsiate ostuhinnaks kujuneb Levicomi projektijuhi esimehe Peep Põldsammi sõnul orienteeruvalt 500 000 krooni.

BCSi peadirektor Ants Sild ei soovinud aktsiate müüki kommenteerida enne tehingu sõlmimist. «Võin vaid öelda, et käivad läbirääkimised,» lausus Sild. «Ma ei saa sada protsenti väita, et need lõpevad edukalt.»

Levicomi pressiesindaja Gunnar Paal kinnitas, et aktsiate müügilepingule peaks alla kirjutatama täna.

Põldsamm selgitas, et kuna arvutifirmad pakuvad Internetti sissehelistamist arvutite lisaväärtust loova teenusena, siis mingi klientide arvu juures pole arvutifirmal enam mõtet sellega tegelda.

Põldsammi sõnul kavatseb Levicom ühendada Netexpressi varem soetatud ASiga Meediamaa, mille järel pakub firma kõiki Interneti- teenuseid. Meediamaa põhitegevus on multimeediatoodete, sh otsinguaparaatide ja Interneti kodulehekülgede valmistamine.

Interneti sissehelistamisteenuse osas on aktsiaseltsidest Netexpress ja Meediamaa loodav firma 600 kliendiga Eestis suuruselt kolmas, sõnas Põldsamm. Tema andmetel on selle teenuse suurim pakkuja AS Microlink Online, kellel on kuni 2500 klienti, ASil Eesti Telefon on kuni 1300 klienti.

Hetkel kuum