18. detsember 1997 kell 22:00

Lätis on kirju autoturg

Läti maanteeameti andmetel registreeriti lõunanaabrite juures lõppeva aasta esimese 10 kuuga 4022 uut sõiduautot (Eestis müüdi samal ajal uusi autosid 9358, millest ca 1200--1500 läks Eestist välja).

Läti autoostjate eelistused erinevad märgatavalt eestlaste omadest. Populaarseim lääne automark on Eestis vähepopulaarne Renault, esivii-sikusse kuulub Toyota kõrval eestlastele hästi kaubaks minevate Hondade või Nissanite asemel hoopis Subaru. Mõneti üllatuslikult mahub esikümnesse tervelt kaks kallimat automarki -- Volvo ja Audi.

Ehkki Eesti autoturg on mitmete välismaiste autoekspertide hinnagul kirju ja automarke rahva ostujõudu arvestades liiga palju, selgub Läti statistikast, et sealsel turul on automarke veelgi rohkem. Lõppeva aasta esimese 10 kuuga müüdi BNSi andmetel Lätis tavaautode kõrval 16 Infinitit, 12 Lexust, 11 Range Roverit, üks Pontiac, Lincoln, Cadillac, Porsche, Jaguar ja Oldsmobile.

Hetkel kuum